Home Midnight Voice Out Vlogs Photos Bucket More Stories

6 August 2015

ACCA Results: Pass or Fail ???

assalamualaikum dan selamat malam yer semua.
not too late utk aq cakap minal aidil wal faiizin.
selamat hari raya aidilfitri dari perantauan. (perantauan lah sgt, dh ade kat malaysia still consider as perantauan ke.ahaksss).
btw, this year aq still beraya in Malaysia.not berkudrat lagi aq nak beraya kar UK.maybe next year yer.doakan lah aq x balik raya Malaysia next year.hahahhahaha.
before, the topic goes on.aq nak belanja gambar raya sikit.
boleh je kan.
release2 tensyen n warm up lah dulu yer before nk kupas topik hangat nih.
hahahahahaha.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

ini gambar jet2 shooting cter tentang bulan gtuh.ini gambar ngn kengkawan satu batch aq.

aku masuk paper doh walaupon beraya di Malaysia.ahakkss...

bergambar ngan family aq di malaysia.part of them.

ni konon2 nyer pre raya shoots lah.hahhaah

mainstream sgt gmbr melompat2 nih.coppp...ade aq kesah.hahahahaha

perry barr clan (komuniti malaysia aq kat birmingham)


Dah2.aq dh penat melayan mood raya aq nih yg x pernah2 nak off.hahahahahah..
btw, straight to the point lah.
aq nak cter n bkk pekung di dada nih.
nak announce result ACCA aq yg mmg gempak.gempak dalam kurungan lah.hahahahha.
on first of August ( biasanya ACCA issue result 8hb 8 every year for june sitting tp this year diawlkan), keluar lah result budak2 yg amik ACCA exams june lepas.memang aq dh x keruan dah bila nak tahu result.tido mmg x pernah lena bila result nak kuar.
sgt takut.
cuak.
nervous.
nak nangis smualah
bercampur baur semua perasaan tuh.


btw utk sitting for June aq amik 2 paper which is:

F5- Performance Management
F6- Taxation version UK

and utk part yang aq rasa serba salah nak cter is part nk menciterkan result.
ahhhhhhh.
nah, amik kaw ni result aq yg aku gembar gemburkan tuh.
hahahahaha

F5- 71 %
F6- 48% (FAIL).

aq just memerlukan 2 markah je lagi utk lulus.(FYI lulus ACCA is 50%).
if boleh aq transfer markah F5 aq ke F6 lama dah aq buat.
sakit hati tau if we failed dengan margin markah yg tipis n nipis senipis kulit bawang tuh, cewahhh kulit bawang pon boleyy.
yelah, kalau fail 20 ke 30 something ke x pe gak.
ni fail nk dkt2 pass.
ini sgt menyakitkan hati.but we need to accept all of these dengan perasaan terbuka.
FYI jgk, ini adalah my first time fail dalam exam ACCA.selama nih lulus je memanjang.
so untuk menenangkn jiwa yg berkeceramuk n kecewa tahap dewa nih.
aq memujuk diri aq by saying,
" bila lagi nak rasa fail, Allah nak bagi tahu aq lah tuh bahawa hidup nih x mmnjng kita akn rasa bahagia, rasa pass, rasa bijak jer mmnjg."
fail aq kali nih is like a waking up call lah utk aq lebih berusaha gigih lagi in future time.


utk ACCA students semua. if you fail any papers in ACCA exams.dont worry lah.dont nangis2 macam dunia nih x de dh esok. chill lah. ACCA dengan fail tuh x dpt dipisahkan.kita nih buat ppr profesional.it is normal to fail.but, jgn lah bila dh fail, x de langsung langkah nak bangun semula.
bila fail, ingat bangkit n bangun lah dengan azam dan semnagt yg baharu.
check balik ape kita silap.
tgk balik hbgn kita dengan 

ALLAH
PARENTS
SIBLINGS
TEACHERS
LECTURERS
FRIENDS
SURROUNDING COMMUNITY

sbb if kita x jaga hbgn2 kita with those yg kat ats, kita blh kecundang gak dalam exam.sbrlah to those yg fail.
yang pass congrats tau.
even pass 50, you still pass.so dont cakap banyak please bersyukur.
my friends ade je yang fail 49.
baq hang you know what,
hati akan sakit macam mana if menengok result yg kita dapat 49.
1 more mark to pass.

so, next plan sekarang aq tgh study tax balik utk amik exam this upcoming september.
syukur alhamdulillah baq hang, ACCA bermurah hati nak buat exam 4 times a year.so, if we fail kita x yh nk tunggu almost 6 mths to resit balik.ssh kan.otak kita x mmpu menahan info2 tuh sebegituh lamakan.so, kpd yg fail tuh, try resit utk september exam yer.mana thu you will pass this time.dont ever give up ye.
ACCA mmg cmnih.
so chill
n chill
n chillah.

thats all lah aq nak cter kali nih.
if hesitate ke ape,dont segan lah nk komen kat bawah.if aq x balas ur comments tegurlah I kat fb, twitter or most active social media aq IG.hahahahah.
sekian dari aq.
happy2 selalu.
assalamualaikum dan selamat belajar again.




4 June 2015

Final Exam is overrrrr!!!

assalamualaikum dan salam ceria2 untuk anda semua...
sudah berbulan bulan blog nih x datang dengan entry.
uoll know x why????

of coz lah.aku sibuk dengan preparation exam (baq hang skema gler aku..dak2 study)...
hahahah..actually bukan sibuk sgt pon nak prepare exam.but im just like letih gler study.
aku pergi library macam dalam kul 3 ptg cmtuh.and balik semula ke rumah plus minus at 4 in the morning.kul 4 kat uk nih (masa nih nak dkt last2 musim bunga.dah nak masuk summer) dah subuh.
balik2 solat subuh dulu n then tido.bangun at 3.pi library.balik kul 4 pg.itulah rutin aq.hahahhaha..
alahai bkn study sgt pon.tp byk main.hahahahah.
tapi aq really syukur ah dah abis semester 1.yayyyyy..boleh la nk enjoy sikit sebanyak...hahahahahhahahh

oooo..btw for this semester aq amik paper:

F5: Performance Management
F6: Taxation (United Kingdom variance)
F4: Corporate and Business Law ( but untuk ppr nih aq x amik lagi actually, aq amik paper law nih somewhere in August.sbb aq amik F4 via computer based exam-cbe)

antara banyak2 ppr yang aq amik.tax lah plg ssh.ye lah sebelum nih masa kat kptm kl buat CAT, aq buat tax malaysia.masa kat uk, tax Uk lah kena bljr.agak x familiar sgt lah.
sumpah masa exam.walaupun dah study.aq mcm blur2 gak...ahhh..hoping sgt2 ppr tax aq lps...jom doa ramai2 aq pass untuk ppr tax aq....


ok stop talking about all those yadayadas kat atas nih.aq malas nak pikiaq dah pasal exam.
aq dah naik

muak
bosan 
jemu 

macam2 ada.


actually aq pon x de topik sgt nak borak for this time.just nak cakap aq abis exam tuh je.
ok lah.if korang ade topik.drop ah some comments.poke n say hi kat fb ke, twitter ke.or my ig.
kehkeh....


takpe lah.aq dah nak bla nih.
Assalamualaikum and have a nice day sis2 n bro2..


1 March 2015

moh la kito pi mengaji!!

Assalamualaikum dan hai.
utk entry kali nih aq ade upload vlog utk korang.
adelah sedikt msg yg blh kita renungkan.
aq x mampu nak bg nasihat byk2.
sbb aq masih x sempurna dan byk khilafnya.
dn masih cuba utk berhijrah.
kalau blh lps bc like, subscribe and share.
moga msg nih sampai kat kwn2 kita yang lain.
bye.


26 February 2015

cerita dan nasihat

Assalamualaikum.
aq bkn org yg perfect nak bg nasihat.
tp sedikit pengalaman yg aq ade.
aq nak kongsikan lah sikit.

selamat mendengar!! 

Warwick Asean Conference 2015

Assalamualaikum hadirin hadirat sekalian ( x yah nak bajet syarahan pidato sangat lah.hahahahah)..
Jadi sebelom aq nak beralkisah panjang lebar lagi.
aq nak hangpa semua sihat2 semua lah ye.
makan biar banyak.
x yah nak diet sgt.
makan je sepuas puasnya.
hidup untuk makan.hahhaahahah...
gurau aje..hihihihi...
if ade org ckp uolls gemuk...
cakap kat dye macam nih...
Dengan gaya tapak tangan korang letak ke depan macam step lagu awak kat mana by taufik batisah.
then u all ckp....


"....because u know im all bout that bass,
bout that bass, no treble 2x...."

 N goncang pinggang kiri dan kanan.dan gunakan tapak tangan tadi.dan lempang org tuh kasi putaq 360 degree..hahahah...

Kalau x reti step dye nih ade video lagu tuh...



So aq harap korang semua.
senyum2 lah selaLu.
jangan macham ajer.ahakss...


So direct to the point lah.aq nak ckp last sunday aq ade pergi 1 conference nih dekat birmingham city.aq dapat tahu ade prog nih drp kak bella.salah 1 ahli group leadership MARA aq 'GLOBAL EXCELLENCE AND LEADERSHIP MARA'.we all mmg suka attend bnde2 cmnih.hahahhaha....best jgk ah prog nih.
nama prog nih adalah Warwick Asean Conference.prog ni adalah prog julung2 kalinya diadakan oleh mahasiswa2 drp warwick uni.coordinator prog nih dari malaysia, nama dye hazim.
congrate bro for this amazing event.yahhhhh..
tahun dpn buat lagi.hahhahaha..
aminnnnn..


Ini banner prog tuh.btw logo dye cntik ah.simple but sgt signifikan.

Basically, event nih adalah kebanyakkannya untuk pelajar2 Asean yang berada di UK.setibanya aq dekat venue conference nih.walawei ramai gler pljr2 uni lain yg dtg.ade yg dr malaysia, indon, filipina, laos, myanmar,brunei dan byk lagi lah negara2 asean lain..
good job n well done guys!!
Event nih sebenarnya nak mendedahkan cabaran2 dan peluang2 yang akan kiteorang dpt menjelang alam pekerjaan nnti.lebih kuranglah ringkasan yang aq blh bagi.

Conference ini cukup lengkap pengisian dye.
mula2 kiteorang mcm dgr kind of ucapan pembukaan oleh wakil drp ASEAN dr UK dan merupakan wakil juga drp Malaysia High Commison di UK.
Then 1st topic kiteorang dengar adalah pengisian forum tentang topik politic-security.mmg topik nih best ah.ia membincangkan tentang serba sedikit cabaran2 yg bakal ASEAN hadapi sekarang dan di hari muka.a litle bit penerangan ttg ASEAN.
cara nak berhadapan dengan cabaran2 politik semasa dan dunia.speaker pon hebat gler.ade wakil dr kedutaan laos.ade pakar2 politik , prof2, n pensyarah2 yg hbt2.hahaha..
mmg rugi ah sapa yg x dtg.hahahha


2nd topic lak adalah forum ttg ekonomi.speakers utk topik nih awesome gler.prof2 n pensyarah2 drp london school of economic (lse).mmg knowledge dyeorang pasal ekonomi mmg luas.dyeorang ade cakap ekonomi asean nih mmg ade potensi bsr nak naik.asean antara no 7 dalam dunia, ekonomi yg sedang meningkat naik sekarang.hebat2..give a big round of applause utk pemimpin2 asean kita.yeah..topik ekonomi nih antara yang best ah sbb as accounting n biz stud x lah jargon sgt dengan terms2 ekonomi.cehhh bajet kls ko jah.hahhaha

Topik ke 3 , forum berkenaan social - culture.lebih kurang ttg pembangunan insaniah manusia khususnya manusia2 asean (manusia asean pon blh).dalam forum ke 3 nih aq tertarik dkt sorang speaker indon nih.pompuan.desa warti apekah nama dye,aq pon lupa.dye punyer lantunan suara dan penegasan dye yg plg aq suka.n sarat dengan informasi.dlm forum nih byk ah tahu pasal komposisi masyarakat2 asean.pendapatn per kapita.dan fakta2 nombor yg menarik.aq pon x berapa ingat.aq menulis sekarang pon bkn main tgk nota.aq pakai tulis random je.sowriee.if info x lengkap.aq bg feedback je,ahakss..jgn marah.

Topik ke 4, lebih kpd corporate talk.aq pon x brp clear sgt utk topik nih.maybe sbb dah tepu kot menerima info2 sarat dr pagi tadi.hahahhaha..tapi speakers dye mmg awesome and lawak lah..hahahha..kadang2 x kering gusi jgk dtg conference nih..
opss sebelom terlupa di awl conference nih.sblom ianya bermula sepatutnya tony fernandes dtg.tapi dye x berkesempatan plk.tapi dapat tgk lah 1 video rasmi drp beliau.dye menjawab bbrp soalan drp org ramai ttg beliau dan syarikat Air Asia dye.mmg best ah dgr cerita and lawak dye.mmg x mustahil utk seseorang tuh utk berjaya.alah dye muLakan airline tuh dgn 2 flight je.org ckp dye makan dadah ape sampai khayal n berangan sgt nk bercita cita bkk airlines sendiri.but look at him right now.nothing impossible tau.hahaahhaha..

Jadi itu sahajalah yg sempat terakam di minda aq ttg conference tuh.harap ade lagi thun dpn.btw sekali lagi aq nak bg standing ovation untuk hazim n the crews.u guys awesone lah.thank for bringing this conference into reality.
congratulations again!!! Weeee 👌✌✌✌✌✌

Btw sebelom aq melabuhkan tirai blog alkisah syawal kali nih.layan lu gambar kat bawah.hahahahha

One of those sessions

Aq , kak bella and aiman shark

Geng2 aq that day (abg ady, din, aiman shark, kak bella n aq)
Bukan syawallah if aq x berpoyo hahahhaha...ade prop lagi untuk bergambar.walawei..

gambar trio yg x lengkap lagi without linggaling galing linggo.hahahahha...
our other quarter hafiz yahaya.


Oklah tuh teman2 penat dh aq merepek.see u all in the next entry.

Assalamualaikum warah  matullahi wabarakatuh.

22 February 2015

Sheffield Malaysian Games 2015

Assalamualaikum dan salam ceria2 di hari minggu dari aq.sekarang disebabkan keterujaan aq untuk sentiasa aktif berblogging, everytime and tiap kali (padahal same jer pon tiap kali dengan everytime, ahakss) aq dah habis sesuatu aktiviti.asyik nak update je.ye lah sejak 2 menjak nih.blog alkisahsyawal dah ade pengikut setianya.tq  HAFIZ NIZAM (highlight baq hang nama ..hahahaha) sebab always bagi support untuk aq terus update blog nih.tq so much.sayang ko hafiz.nanti suruh lah ramai2 follow aq.hahahaha... (#syawalbatakfollowers hahahahh)...disebabkan terlalu teruja nak update.aq skrg nih tengah menulis dalam train nak balik birm kot entry kali nih.pening x pening aq x kisah.aq sacrifice utk follower aq (follower without s' eh..hahahh..sedih sob2 😯😯).

Ok straight to the point lah.hari nih kat sheffield,persatuan pelajar malaysia sheffield ade menganjurkan malaysian games.and for this time, ramailah pelajar2 Malaysia seluruh UK datang dengan pelbagai niat.ade yg datang nak main game2 tuh semua, ade yg nak makan je, nak jumpa kawan2 satu sekolah  dan yg x leh bla ade jgk yg nk mencari bakal2 zaujahnya...gituhhhh!! Hahahah...tapi yg niat yg last tuh bkn aq lah for sure.hahahahha....
ini merupakan first time aq dtg ke malaysian games.mmg ye lah 1st time sbb aq baru duk UK sebulan kot.but, agak happening jgk ah malaysian games nih.tgk ramai org ckp melayu kiri dan kanan.terubat rindu aq kat malaysia (over gler baru sebulan dh nk rindu2, gedik tul)...banyak ah games yg diprtandingkan 4 this time.
antaranya:

Fresbies
futsal
basketball
baling selipar
batu seremban
congkak
rugby
and macam2 lagilh..

Ini cam banner dyeorang ah

Nih baju tshirt rasmi dyeorang.aq igt nak beli tp x igt plk.hahaha.next time ah.

Aq x de lah nk main.tapi lebih kpd nak tgk2 orang.nak usha2 je.nak jumpa kawan.macam ramai sgt kawan aq kat uk nih hahahah..sedih bila tgk org lain..asyik jalan2 sikit, "eh ko..lama x jumpa.muah ciked.muah muah.."aq x leh la nak buat cmtuh.kawan2 aq semua x de sgt kat uk.hahahha...


Actually tujuan utama dtg sini adelah untuk makan je.ok lah banyak jgk student2 kat sheffield nih bkk gerai jual makanan2 malaysia.ade nasi kerabu, nasi dagang, nasi lemak , cendol , abc n roti canai.mmg byk ah.x sempat nk tgk semua.aq makan nasi ayam kicap je.x sempat nak memilih.terus rembat je mana yang ade depan mata.sbb perut aq dah kruk kruk...

Lagi ramai manusia kat tempat jual makanan drp yg ade kat tmpt org main game2 tuh semua.hahahha

Ni lah nasi ayam kicap yg aq makan td.blh tahanlah ok.tp aq makan kat gazebo kat luar.so mmg sejuk ah mknn hahahha..nasi ayam kicap dingin ah jawabnya.hahhahaha


After lepak2 kat sheffiled games tuh, kiteorang.opsss btw terlupa nak cakap aq pergi ngn sape ke sheffield games nih.aq pergi ke sheffield gmes nih dengan paan aq yg  chumil tuh, dgn azri and farah.semua dak2 MRSM AG.aq x knl sgt farah tp 1st day jumpa and lepak hari nih, dah blh borak2 panjang and gelak2 sekali.hahahh.
aq suka gler bila blh make a new friend.nak lebarkan connection and networking gituh..hahahahhaha.

Yup, after lepak2 kat sheffield games tuh.kiteorang pi ke uni of sheffield.saje nak pi kat pntu gerbang dye.amik gambar and everything.saje je nak ckp kat followers ig semua.yg kiteorang dh touchdown sheffield.hahahah..lps amik2 gambar kat sheffield uni kiteorang pi jalan2 kat sheffield city.blh tahan bsr jgk ah city dye compared to birm.ye ke bsr lagi.hahhahaha..lps lepak2 kat city, kiteorang naik tram (tram nih cam train jgk tapi rail dye ats jalan lah, for those yg tak tahu,for visualisation anda.kat bawah nih ade gmbr menatang alah tram tuh)

Inilah tram yg aq duk hua hua tadi.hahhah..


Nih ade gmbr kiteorang masa jalan2 kat uni of sheffield.hahahha

Gambar mempoyo aq kat dlm kampus uni of sheffield nih

Maaf sekali lagi aq mempoyokan diri.ahaksss

Us (aku , azri, paan chumil and farah)
Btw kiteorang naik tram tuh ke meadowhall centre.bsr jgk ah shopping mall kat meadowhall tuh.x shopping pon.jalan2 and  makan2 je kat situ sementara tunggu train balik ke birm kul 8 ptg karang.hahahaa

Ok kat bawah nih aq ade sempat rakam permainan yg dh jd rare dh skrg.sbb ramai dh yg x main.game main baling selipar.at first sbnrnya aq nak masuk.tp x de org nk join aq.sedih gler.tp bila menengokkan dyeorang main.bapak best.sumpah next year kena pi lagi n main ape2 game yg ada.hahah..woihh semngat betull..


video

So itu sahajalah entry aq buat kali nih.harap korang sukew...hahahhahah..
jumpa lagi pada entry aq yg seterusnya.

Assalamualaikum and good night from UK.hahhaha..(nak abis dh entry tp still nk menggedik..sowriee)

21 February 2015

kptm kl gatherings!!

Assalamualaikum dan hai semua.
aq harap kita semua hidup dalam rahmat dan cintaNya...


Alhamdulillah semua pelajar kptm kl batch aq dh semuanya selamat tiba ke bumi United Kingdom nih.ye lah after amir, arai and last one for today syak.so lengkaplah pljr2 kptmkl batch aq di UK.

so hari nih gengs gegurlzz kptm kl nih ade lah buat makan2 sikit and lepak2 hangout2 together2.hahahha (brp banyak double words aq nih,hahah)...
so our very first mkn2 kami buat kat umah pu4, ana, wawa and adilla.
alhamdulillah, makanan best2 semua.especially for the triffle pudding tuh.(mohon si pembuat tuh x kembang hidung).
After kami makan2 semua,and menunggu amir, syak and arai dtg ke rumah untuk join kiteorang.kiteorang isilah ms yg terluang dengan main game truth or dare.hahahha..seronok baq hang..tergelak2 sakan main benda alah nih.kalau dah main bnde nih,of coz soalan2 yg nk ditanya kpd mangsa game nih mesti nk pasal2 crush, kapel2 nih.hahahhahaha..bkn x puas hati.tp of cozlah x de bnde lain yg best lau nk kenakan org except drp tanya bnde2 cmnih, gituh!!!..kihkihkih...


Kami main punyer main.tiba2 sampai part aq.amboih soalan mmg membuatkan tulang rusuk aq berketar.bkn berketar sbb terjumpa zaujah ke ape.tapi ketar sebab soalan nih bakal maybe memecah belahkan rahsia aq and sbgnya.bapak cuak gler bila org nk tanya pasal kita.bila dyeorang about to tanya aq.aq cpt2 ckp aq nak dare.kiranya aq x nk mnjwb sbrg soalan drp dyeorang.sebagai denda trpaksa lah aq minum air susu bercampur sayur mayur yg diblend.bapak x sdp weh.aq siao nk mnth2.eyuuuuu..hahahhaha..tp lawak  ah.farid pon mntk nk dare jgk.tp aq tgk mamat nih relaks je mnum cam x de pape.stress plk aq dibuatnya.hahahhaha...end up aq terpaksa akur dan jawab soalan dyeorang sbb aq mmg x leh nk abiskan air tuh...hahahhaha...
untuk soalan apa yg aq ditanya, aq x nk lah ckp kat sini.hahahhaha..if korang knl sape2 antara kami.tanya sendiri lah.hahahahha...


Pudding triffle.sedap lah jgk.(sumber ehsan ig pu3yasreen)

Inilah gambar kiteorang semua after dah habis gelak2 sakan n makan.ni lah org kata gendang gendut tali kecapi.kenyang perut suka hati.yippy.
(Sumber ehsan ig farhanpaen)


After main bnde alah nih and ketawa bagai nak rak.syak, arai n amir sampai.sesampainya dyeorang kiteorang sambutlah birthday miemah sekali.punyerlah usaha nk cr lilin untuk smbut birthday miemah tp kedai semua ttp.end up kiteorang just blackout kan umah dan guna lampu henset je sbg cahaya.dahlah x de kek.tulis happy birthday pon guna mayonis je.and tulis atas pizza lak tuh.hahhahaha...

After habis event kat umah dyeorang, aq nak balik ah n b4 balik lepak2 kat umah si azri.tgk2 best je dyeorang main game mafia ke ape entah.nak mencelah kan segan plk plus aq pon x thu game tuh cmner nak main.end up aq lepak borak2 dengan geng2 pompuan 3 org  and rafiq.ok lah quiet fun ah borak2 gelak2 and yg plg pntg make a new friend.hahahhaha..,

So thats all lah entry ringkas aq for today.
jumpa lagi di lain entry..ahaksss...

Assalamualaikum and bye2.


20 February 2015

Midnight voice out 11!

Assalamualaikum.
Selamat mendengar.
Sorry kalau ianya hanya memekakkan telinga anda.
saya hanya menggunakan blog sy untuk release stress sy.
itu jer.
jangan marah..

video

Hello from Birmingham, UK.

Assalamualaikum and salam2 mesra daripada aq syawal.For those yg dh lupa nama aq lah.ahakkks....yer lah dh beralaf berkurun aq x update blog kesayangan aq nih.. (kesayangan lah sgtttt)....
Btw this is my first blog writing daripada bumi yg jauh beribu ribu batu drp Malaysia, tanah airku yang tercinta...hihihi
fyi, kpd sesiapa yg sedang menjengah ke blog aq nih.aq sekarang duk UK. (coiii bkn Ulu Klang ok,its United Kingdom ahakss..semakin gedik plk aq kali nih)ye skrg aq kat UK tgh melanjutkan pelajaran aq dlm Association of Certified Charted Accountant (ACCA).Ini kiranya lanjutan daripada foundation aq dulu CAT di KPTM KL, kptm yg awesome di Malaysia.ahakss....hahhahaha

So this is my university.

woohoooo....campus aq kat city north



After my 1st class kat BCU 😁

Untuk dis sem aq amik 3 subjek ACCA iaitu:

F4- corporate and governace law (the most irtitated annoying boring subject..hahahha)
F5- performance management 
F6- taxation

Untuk subjek F5 aq study sendiri...saje nak test power hahaha...
actually aq amik F5 sendiri sebab BCU x offer F5 dis sem.so aq amatlah stress sbb mmg aq plan nk amik 3 tuh dis sem.so trpaksalah amik sendiri.x pe subject F5 byk persamaan dgn subject F2 dulu yg lebih ke arah management accounting.aq scored gler kot F2 dulu sbb tuh yakin nak amik sendiri.
ok done the story sal akademik nih.mmg aq rs ade jer yg antara korang yg bc blog aq.sampai part sini..baca laju2 cam x amik kisah...
aq paham aq paham..
hahhahahahah


So, this time aq nk story sal housemates aq. They are too awesome baik n very nice.
dyeorang study kat BCU gak tapi not same class dgn aq.dyeorang amik paper P ACCA lepasan degree.dak2 pasca degree (walawei pasca baq hang.) Of cos lah tua dr aq.24 tahun kowt.tapi kiteorang rapat je cm tak de masalah langsung dgn age gap 4 tahun tuh.kadang2 aq kena bahan gak kat dyeorang.dyeorang slalu bahan aq dgn panggil aq as dak2 "minor". Dak2 minor nih cam dak2 x ckup umur ah kat uk.sbb aq blom 21 tahun.so if nak buat pape kena ade guardian permission cmtuh ah...hahahha...
yang sorang nih nama dye zaid, suka sgt masak.mcm2 la.bersyukur aq dapat abg2 yg rajin cm tuh.

Kat bawah ni antara makanan yg dimasak zaid yg sempat aq amik gambar.hahhah

Apple pie.hahahah....x leh bla.bajet western habis.

Kuah pasta.yummmmmy..


yang sorang lagi nama dye mueiz.dye nih pengemas n lawak orangnye.nmpk cmtuh tetapi jgn diceritalah sporting abis dlm bilik.sekepala gak ah ngn aq.hahhaha..tapi x leh cter ah sekepala pasaipa .nnti x pasal2 kena cepuk kat abg2 sado aq nih.hahhahahaha...

ini ade gambar kiteorang bertiga sms jalan2 kat london ary tuh.untuk cter jalan2 kat london.next entry yer.hahahha..stay tuned!!!

Kat depan tuh nama dye mueiz.blkg tuh zaid.
berlatarbelakangkan buckingham palace tau.

ops lupa nak cter sal suasana UK.at first aq sampai UK 14hb Januari 2015.aq dtg berdua je kowt ngn kawan aq sorang nih yg chumilll..nama dye paan.kiteorang naik Etihad airways dr Klia ke birm nih.ade 2 transit 1 kat abu dhabi n 1 lagi kat amsterdam.

Nah..byk x brg yg aq bawak.hahhahaha..lebih kilos nih.thank paan sbb bg guna kilos ko.

Part of my family members yg htr aq kat airport.do u know what type of rindu level aq kat dyeorang.

Ini antara kawan2 aq yg awesome habis yg dtg utk htr aq.thanks sahabat sbb sudi hntr aq.hahahhah..muah ciked.

Ini sahabat2 aq yg paling aq rapat.ya Allah syg n rindunyer aq kat dyeorang.syg fikri.syg angla.sayang bunak.syg libby.syg angfat.syg afikk.
Inilah paan yg aq cter td.having an awesome time dgn paan ats langit.ahaksss

Setibanya aq kat abu dhabi.amik gmbr sikit



Ok setibanya aq kat airport.ade abg nih nama ape entah.staff bcu lah amik aq.kluar je dr airport bak anggggg suhu dye 2 degree..sejuk nak mati..hahahhaha....aq rs cm tak thn gler. X turun salji lagi.for a few weeks aq duk UK.kulit aq abis kering.kering gler.sampai 1 thp kulit2 aq luka habis.aq pakai vaseline.alhamdulillah ok lah sikit.


Walawei.letih dh aq nak menaip nih.so korang layan jer lah gmbr2 kat bawah nih eh.layan dgn kapsyen sekali





With paan and azri.hangout umah paan.hangout kejadahnya masing2 main gadgets.ahhhh..nk buat cmner dunia dh maju.

Hangout and first wefie ngn housemate.makan ayam pakistan.hahahha.murah wei.kat sini.ayam besar gedabak baru 2 pounds.jom ah dtg dinaz.

1st time  main futsal kat negara iklim sejuk nih.semput dye lain mcm.hahaha..ye lah nk lari lg.nk bernafas dgn asap berkepul kluar kat hidung n mulut. (Ini sumpah over)


Ini 1st gathering kiteorang bersama komuniti malaysia di birm.kat tgh2 tuh kak asma.nk panggil miss sbnrnya.sbb kak asma kawan rapat mdm tety lecturer tax aq kat kptm kl dulu.hahah


With rafiq dlm kelas..selfieeee..!!


Makan je reti.kuruskan bdn juga kena reti.hahahahha...workout workout.hiduplah dengan cergas.hahahha


Main badminton ngn kawan2...


Wefie in our 2nd tax class.with alysha n rafiq.



Thats all lah entry aq untuk kali nih.so jgn lupa tgk entry aq next time.if ade ms aq nk cter sal trip aq kat london.wiiihiiiiii..hahahhahzha


Have a nice day kawan2!!


assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh and tatatatatatatta... ☺☺☺☺☺











© Syawal Ber-alkisah | Design By MaiGraphikDesign