Home Midnight Voice Out Vlogs Photos Bucket More Stories

30 May 2013

mengGILER di awal pagi!!!!!!!




24 May 2013

IamNEETA-Terima Kasih..ahaks!!!! (stress di kala bljr)

assalamualaikum dan olla kat korang semua...

so terimalah next vid aq ..
hope korang suke..hahahaha!!!!



22 May 2013

RAMDOMNESS TONIGHT!!!!

Assalamualaikum dan salam ikhlas drp aq...( waduh...sebelom nih salam aq x ikhlas lah...hahahah)..... 
So ary nih just nak share yang aq sgtlah stress belajar n also stres ngn mase yg semakin hampir...aq amatlah takot utk menghampiri bln 6 nih....ahhhhh...final exam lah bai...takut sgt....
ya Allah tolonglah hambamu ini, kurangkanlah perasaan berdebar dup dap ini dlm hati aq nih...sumpah tak tipu aq berasa mcm tak tentu arah sekarang, semuannya adalah disbbkan final exam...takut sgt....btw aq harapkan doa2 daripada korang utk memudahkan jalan aq utk mencapai keputusan yang cemerlang dlm exam...hahahahahaha!!!!

Aq sekarang nih ngh asyik membelek belek list chapter yang sepatutnya aq kene cover..rase nak termuntah tgk betapa byknya topik yang kene bc lagi...kalau ade lah antara kawan aq yg amik kos cat acca ngn aq nih tak berasa berdebar lgsg...mmg x tercapai logika rasenyer diorang nih.....
Sekarang tgh menghitung hari menuju final exam....
Cakap sal menghitung hari teringat aq kat lagu kris dayanti menghitung hari....
Perghhhhh sedap gler lagu tuh..hahaha...





So ni lah lagunya yang aq gembar gemburkan tadi...huhuhuhu...
Hahahaha....agk random jgk entry aq tuk kali nih....so aq nak ckp something... I have satu berita gembira...tapi gembira utk aq jer lah..hahaha..
Kawan baik aq kat sekolah rendah dulu insyaAllah nak join course aq sem dpn kat kptm kl...wow...its awesome..agk lame aq tak jumpe ngn kawan aq sorang nih sjk berpisah mase darjah 6...aq pergi mrsm, dia pulak mengorak langkah pergi sbp...hahahah..tapi kiteorang tak lah pernh loss contact....
Org yg aq maksudkan di sini ialah ,           

NUR ASMA HUSNA BINTI SHAHRONI

Hahahaha..hbt tak aq masih ku igt namenye..hahaha...korang doakanlh dia decide nak msk sini...ahaks!!!! Hahaha...aq selalu teringat kisah aq mase drjh 6 ngn si budak nih..hahah...
Aq igt lagi aq nih penolong ketua pengawas n dia jadi ketua pengawas...korang mesti pelik asal pompuan jadi kp tak aq, as the lelaki...??? Yang aq tahu sbbnya adelah, aq dulu tak lah mature sgt....bdax hingusan lagi...agk tak ummm lah kalau aq jadi kp mase tuh...muwahahaha....

Aq dgn si budak asma nih always jadi top scorer dalam bidang akademik...hihihi..( bajet gler!!! Aq nih).. Tapi yang selalu aq geramnyer dia selalu dapat nom satu dalam kls n aq dapat nom dua.....hahah...every exam mcm tuh...dari drjh empat sampai darjah enam ...hahahhaha....aq igt lagi si Asma nih mmg terer english...n aq sebaliknya..tapi tak lah teruk , teruk sikit jerlah...kalau dia dpt 86% in english so aq akn dapat less 6% daripada dia...macam tulah kebiasaannyer...tapi yang aq igt 
aq leading drp dia dlm subjek AG , subjek agama islam.....aq mmg selalu highest dlam kls utk subjek nih..hahahhah( mencapub kejap, hihihi)..utk subjek yg lain aq rasa selalu fair n square..kdg2 aq highest n kadang2 dia highest..wakakakakka....

So satu lagi peristiwa lucu aq ngn dye ialah...ade ke patut aq berlawan gusti musti dgn dye....hahaha..Asma nih belajar taek won do...tapi aq lak bljr silat...so same2 nak tunjuk hebatlah n terus bergaduh dm kelas..tapi as lelaki yang gentleman aq pon buat2 mengalah lah..ahaks!!! Actully too much story mase aq drjh 6 ngan dye...

So Asma, aq harap ko akn sekolej ngn aq n of coz jadi junior satu sem aq...hahahhahha.....
N for sure fighting for the best result lagi....
Hihihihi...

That's all dari aq utk mlm ni..
See you soon

Assalamualaikum and gud night!!

TQ


20 May 2013

Midnight Voiceout 10!!!



 

p/s:maaf sgt kalau suara aq nih menanahkan telinga korang...sorry tak leh nyanyi ngn perfect (bajet gler aq nih) sbb takut org dlm umh nih terjga drp tido kan ssh...ahaks!!!

Capital H (part 2)

Assalamualaikum dan salam rindu aq buat kalian semua.....
Aq terlalu rindu nk mengupdate blog aq nih..tapi kadang2 time constraint tu lah faktor yg menyebabkan aq tak leh nak menulis..hahahah..tuh yang menyebabkan aq jarang mengpost entry aq..ahaks!!! Kalau ikutkan hati aq setiap minit dan saat nak update...nak update cam status fb jer...hahahaha...

So, ary nih aq nak cter satu cerita yang agk menarik...kalau korang pernah terbaca entry aq sebelum ini yang bertajuk capital H...korang mesti tahu siapa capital H tu kan dalam idup aq...ini merupakan kesinambungan daripada entry aq yang dulu.....kali ni aq nak bercerita dgn lebih terperinci ttg siapa dia itu

Capital H

Capital H nih kalau duduk kat umah n tmpt awam nmpk sgt mcm tk matang aka matured...hahahaha..mengata orang pulak yer aq nih..hihihihi....
Tapi kalau aq ngn dye berdua jer....mcm jalan2 kat taman, jogging petang2 ker...aq tak percaya yang sebenarnya aq keluar dgn dye...dye seorg yang matang jgk lah dalam segi pemikirannya...

dia selalu lah macam all out apa yang dia pendam selama ni kat aq....
banyak jgk ah bnde yang dia cakap kat aq....
tapi satu bnde jer yang aq nak tulis kat entry nih...
pasal citer2 dye..

dye amat kagumkan akan P.Ramlee....aq pon macam "apa kes lah mamat nih" (monolog dalaman lah)...dye menceritakan kat aq macam2 ttg P Ramlee...nmpknye mcm minat sungguh kat P Ramlee nih....dye cter ah ttg sejarah P Ramlee (aq singkatkan as PR yer)..dulu yang filem2 PR yang dipulaukan org satu ketika dulu...org ckp filem  tak ikut trends lah sbb kebanyakkan filem PR berkenaan ttg hidup masyarakat melayu....org2 tak suke..tak de org yang nak sokong dye...waktu PR terima anugerah kat hong kong ke mane aq pon tak igt lah, tak de org pon yg nak sambut PR kat airport selepas balik hong kong..org tak memuja muja pon PR satu masa dahulu....capital H ni jgk ckp kat aq PR dulu sampai jadi miskin sbb tak de job nak mengarah filem....org dah tak suke filem dye..makan sehari hari hanya ditanggung Saloma jer, hasil pendapatan menyanyinya...tetapi walaupun PR miskin dye ttp suke menolong org susah..even dye sendiri pon ssh...byk gak lah capital H cter kat aq...pasal PR nih...
aq dapat tgk dlm2 mata dye, dye mmg giler punya kagumkan PR nih...

ini lah PR@ P Ramlee (Ramlee Putih)

Capital H ade cakap kat aq yang dye mengidamkan utk jadi seorang director...fuyohh...aq nak tergelak kut dgr dye cakap cmtuh..pahtu dye mcm annoyed lah kat aq sbb aq gelakkan cter2 dye, dye ckp "ini sbblah aq tak nak cter kat org, mesti org nak gelakkan aq"...aq pon terkedu tatkala aq melihat wajahnya yang sumpah serius betul..tak pernah lagi tgk dye cmtuh...hahahah...aq pon pujuk ah dye sikit supaya go back to tell the story morie pasal cita cita dye...dye cakap filem2 melayu zaman skrg tak de motif langsung, tak de memberi nasihat dan pengajaran langsung...dye ade cakap kerajaan tak nak anak muda merempit tapi meluluskan jgk filem2 berkaitan hidup merempit nih di pasaran...dye merungut n berleter panjang kat aq..tapi i am a good listener so aq dgr jer lah..hahahaha...
dye ade cakap lagi kat aq, one day apabila dye dah bsr, dye akn sedaya upaya utk menjadi seorang director yang akn mengarah satu cerita yang dapat memberi kesedaran kepada org2 melayu kat luar sana....aq begitu kagum dgn smgt dan cita2 dye..."capital H aq kan selalu doakan ko dari belakang"....
GO FOR IT..

itu baru part 1 jer cter sal kawan baik aq nih , Capital H....
ok, skrg aq continue bercerita ttg capital H nih....ok aq nak tanya kat korang lah...korang sedih tak kalau korang tak leh straight A's dalam SPM ke PMR ke or even UPSR...mesti sedihkan..tapi kawan aq capital H nih tak sedih langsung walaupon dye dapat 8A 1 B+, Chemistry...aq tanya dye knp dye tak bersedih dengan 1 B yang dia dapat...simple jer dye menjawab...


"aq tak sedih langsung dgn apa yang aq dapat....sbb aq takut kalau aq dapat semua A's perasaan takbur n riak akan datang kat aq...aq tgk ramai kawan aq yang dapat semua A's, riak takbur and bongkak..ko cuba bayangkanlah, ade sorang mamat poyo nih, dye malu nak dtg sekolah terima anugerah straight A's sbb tak dapat skor semua A+..tak ke bengong namanya tuh..tak rasa bersyukur langsung...aq walaupon tak dapat semua A tapi aq bersyukur dgn apa yang Allah bagi kat aq skrg nih...mungkin Allah tak bg kat aq straight A's sbb tak nak aq jadi cm diaorang tak tahu nak bersyukur...lagipon b4 aq apply nak teruskan belajar kat sini dalam bidang akaun, aq ade solat isthikarah antara nak pilih farmasi ataupun accounting...ko nak tahu tak aq dapat jawapan kepada solat istikharah aq kat mane? aq dapatnye melalui result spm aq lah...aq dapat B utk kimia itu maknanya petunjuk Allah lah utk masa depan aq..that is why aq pilih accounting"

aq begitu kagum ngn cara berfikir dye, walaupon tak dapat semua A tapi dia berfikiran amatlah positif....
Ya Allah aq bersyukur padamu Ya Allah kerana mengurniakan seorang kawan sebaik dye...
walaupon kadang2 gurauan dye agk sensitifkan perasaan aq, aq tak kisah sebab aq terima dye as my buddyz seadanya..

Capital H tq coz sudi jadi kawan aq....
hahaha..

p/s:jgn salah anggap yer, capital H ialah lelaki bknnyer pompuan!!! hahahahaha....

That's all lah entry bertulis aq pada malam nih..
see you soon!!

Assalamualaikum dan bye2

TQ
......................................................
....................................
............





KEBOSANAN MELANDA DI HUJUNG MINGGU!!!

assalamualaikum and olla semua, 
so hari ni nak wat vid lagi.....

#arap korang suke...jgn komen2 pedas2 sgt...hihihi!!!
komen membina plez...


bye!!!
TQ

17 May 2013

S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I G.U.R.U

assalamualaikum dan salam hai semuua...sorry ah kat korang kalau korang tertunggu entry aq...maklumlah aq sibuk sikit kebelakangan ini nak menghupdate blog berdusty musty aq nih!!! hahaha(bajet blog popular macam ade 1k followers....ahaksss!!)

saat jari jemari aq tangkas di papan kekunci laptop nih, sudah masuk 17 mei 2013 pukul 2.00 pagi...so aq nak ambik kesempatan di waktu pagi ini untuk menulis entry tentang 

HARI GURU

tanggal 16 Mei setiap tahun, perayaan sambutan hari guru akan di sambut secara meriah dan besar-besaran kat kebanyakan sekolah...
guru, ialah seorang insan yang teramatlah special dan istimewa dalam kehidupan kita...tanpa guru yang mengajar kita daripada tak tahu sampai menjadi tahu, mungkin kita bukan siapa kita sekarang...kasih guru begitu tulus dan suci, mengajar anak-anak muridnya tanpa penat dan lelah...bukan setakat mengajar ajer tapi mendidik kita supaya menjadi insan yang kamil..guru kita boleh ibaratkan sebagai ibu bapa kita yang kedua, derhakanya kita kepada guru, ibarat derhakalah kita kepada Allah S.W.T....kalau sebijak mana pon kita, sebanyak A+ manepon kita dalam exam, tapi kalau sikap kita terhadap cikgu gred F (iaitu fail)....jgn haraplah kita akan bahagia selama-lamanya..mesti ade sangkut kat mana2 sama ada dalam alam pekerjaan ataupun alam rumah tangga...so, sayangilah guru korang semua....

kita selalu dengar, guru ibarat lilin yang membakar diri...memang..memang guru umpama lilin yang membakar diri..kalau kita analisis lah, lilin nih function dyer ape?? of cozlah menerangi kegelapan especially di waktu BLACKOUT (sorry sikit nih bkn isu politik...so jgn cuba nak politikkan entry aq lak, tak pasal2 masuk ISA aq)....lilin akan menerangi kegelapan itu dengan dinyalakan sumbunya...sumbu itu yang bernyala dengan api akan mencairkan batang lilin tersebut...setiap titis air lilin jatuh melelehi batang lilin tersebut sehingga cair...begitu sinonimnya analogi ini dengan kehidupan seorang guru...begitulah dengan diri seorang guru, walaupun diri terasa letih sakit dan sebagainya, tetap tidak sedikit pon melumpuhkan semangatnya utk mengajar kita as pelapis masa dpn negara...(jgn jadi sampah negara sudah)...


so,aq nak cakap kat korang..walau macam mane boring pon subjek tuh..masuklah kls cikgu kite tuh..kalau korang tak nak dgr , wat2 dgr jer....contohnya aq bagi kls bm, korang mesti boringkan kls bm...mlslah nak wat karangan bagai....lgpon, alah setakat bm kompem A kut..semua orang fikir macam tuh...!! lps tuh, disebabkan pemikiran yang bajet pandai nih....korang tak masuk kls cikgu tuh....lebih2 lagi cikgu tuh cikgu tua ker n so on....mesti korang tak de mood nak masuk..korang tak boleh buat macam tuh, sbb walaupon korang yakin setakat bm korang boleh skor A , tapi once satu berkat cikgu hilang utk korang..ia boleh effect kesemua subjek tau...so jgn main2 ngan berkat tau....cikgu adalah orang yang dipilih Allah utk sampaikan ilmuNya, so jgn main2 dengan orang pilihanAllah ni tau..nanti merana diri!!!

then satu lagi, after korang masuk u ke kolej ker, don't u ever forget them..plez, igt kat diorang..hantar msg ker..koll ker...n mcm2 lagi blh teruskan connection korang dgn cikgu cikgu korang..korang boleh guna mcm2 spt twitter, fb, line , wechat , n viber pon boleh!! so no reason nak hentikan connection n hbgn korang ngan cikgu2 korang....

so, sempena hari guru nih, aq nak ucapkan kat cikgu2 aq kat :
TADIKA ABIM
SK KAMPONG SIREH
SULTAN ISMAIL COLLEGE
MRSM KOTA PUTRA
KOLEJ POLY TECH MARA KUALA LUMPUR

selamat hari guru...semoga kalian bahagia dunia akhirat dan terus berjuang mendidik anak bangsa...sayang cikgu semua...

ni ader satu vid yang aq buat khas dgn kawan2 aq kat kptm kl..khas buat cikgu2 di
MRSM KOTA PUTRA



sekian sahaja drp aq utk kali ini,
so assalamualaikum dan bye2 semua..

sys!!!
TQ

11 May 2013

surat daripada SAHABAT yang hina kepada SAHABATNYA (nukilan khas utk S n F)

assalamualaikum ya akhi ya ukhti, (hahaha, bajet pak arab manalah aq nih)...
so, memanglah lama aq tak menaip entry dalam kebelakangan 3 minggu nih..bknnye malas nak menaip (plezlah, hobi aq mmg menulis, tapi x smpat nak buat novel jer lagi)....
al-maklumlah orang tgh exam mock....
korang nak tau, exam kiteorang bapak ibu nenek atuk moyang punya susah...soalan dari UK plak tuh (sorry sikit bkn ulu klang its UNITED KINGDOM)....tapi terpaksa kutempuhi jgk utk menjawabnya..dahlah final bln 6 nih..btw doakan aq n kawan2 aq sukses mukses kat final nanti yer!!!




aq direct to the point lah apa yang aq nak tulis nih!!!
ini adalah surat daripada seorang SAHABAT kepada SAHABAT

"assalamualaikum my lovey dovey capital F and capital S, aq harap korang sudi membaca apa yang aq tulis ni...kalau korang dah sampai kat line nih, maknenyer korang dah bkk inbox fb korang, n dgn rela hatinya menekan link utk sampai kat entry aq nih...... F and S, aq tahu semenjak aq kenal capital H and the others, aq kurang lepak ngan korang, main2 ngan korang, n layan korang bagai...aq akui kesilapan aq meninggalkan korang berdua...betullah apa yang diperkatakan F kpd aq dlm sms ary tuh, aq patut cermin diri aq dulu sebelum mengata org...aq teramat kesali dan akui kesilapan aq....aq dah cermin diri aq dalam2 mmg aq yang silap....tapi satu bnde yang korang mesti tahu, korang x pernah hilang dari hati aq...walaupon aq ade capital H as my new buddyz tapi aq takkan pernah lupakan korang....sumpah aq cakap, aq teramatlah sayang kat korang berdua..hanya Allah yang tahu sebanyak mana sayang aq kat korang...walaupon, perasaan itu mungkin tak de dekat hati korang, aq reda...!!! aq selayaknya memang tak perlu disayangi oleh sesiapon...aq tahu aq jahat kat korang dulu, menjatuhkan aib korang dan semualah...mulut aq jahat , kadang2 selalu mengdown kan korang....aq teringat masa aq berdebat mengutuk korang and the others masa kat sekolah dulu, F ade pernah cakap kat aq, F cakap cmni, ' aq sebenarnya bkn suka sgt berkawan ko.....aq tak pernah anggap ko sebagai sahabt kami pon'.....at that time, aq terus berhenti berdebat ngan korang and terus masuk bilik...lame jgk ah, aq duduk dlm bilik sorang2 dan menangis...walaupon, F datang kembali kat aq dan ckp kat aq bahawa apa yang dia cakap tuh tak de niat yang sedemikian...dia hanya cakap macam tuh kat aq just nak tutup mulut aq jer...F ade mintak maaf kat aq...tapi, since on that moments, hati aq telah terhiris dengan bisa n tajamnya ayat2 tuh.....sampai skrg masih berbekas....aq tahu apa yang diungkapkan F tuh adalah bnr..tapi aq still jgk kawan ngan korang..sbb ape, sbb aq sayang n kasihkan korang...walaupon aq tahu, aq tak pernah berada dalam list kawan2 baik korang dalam hati korang....walaupon korang macam itu, tapi aq still menebalkan muka nak kawan ngan korang....aq tak pernah malu, sbb perasaan sayang aq kat korang terlalu lah byk....aq pohon maaf stp salah dan silap aq...

masa kite dkt sekolah kite skrg nih 2013, pada suatu ketika selepas aq rapat dgn capital H and the others, aq dapat rasakan S dingin ngan aq...S knp ko dingin ngan aq?? ko marah aq ke??? aq tak paham knp dia tak cakap ngan aq even 1 word pon....aq sedih n terasa apabila kite semua berada dalam bilik n then S hanya bercakap dgn F jer dgn membelakangi aq..die tak ckp pon dgn aq, hanya bercakap dgn F jer....aq sbg seorg yang rapat ngan korang tentulah terasa....aq tertanya apa masalah aq kat S eh sebenarnya???? S kalau ko baca dah sampai sini, aq nak tanya kenapa ko tak ckp ngn aq?? adakah aq menyakitkan hati ko?? cakaplah, walaupon ko tak nak cakap face to face, just komen n reply lah kat aq....aq bknnye tak nak rapat ngn korang, pergi mkn n mall semua dgn korang, tapi aq sedih n terasa dgn ape yang S buat kat aq...aq tahu mungkin aq salah dalam hal nih..n aq minta maaf banyak2 S......aq minta maaf sgt2...

akhir sekali, kalau lepas nih korang tak nak cakap ngan aq n kawan ngan aq pon tak pe, nak pindah umah sem depan tanpa bawak aq sekali pon aq tak kisah...sbb aq nih seorang kawan yang jahat kat korang...aq sedar aq siapa...n aq tak layak digelar kawan pon utk korang...aq tahu ini semua kesilapan aq kat korang..aq tahu dan aq tahu dan aq tahu....aq minta maaf sgt2 kat korang...walaupon korang dah tak syg n tak mahu dah kawan ngan aq, aq ttp sayang kasih n cinta kat korang as my prior sahabt...kalau korang ade pape masalh, aq sudi tolong..itupon kalau korang sudi nak mintak pertolongan aq semua...ini sahja yang mampu aq luahkan kat korang...akhir sekali terima lah maaf dan sayang aq iaitu seorang sahabat yang hina,

MUHAMMAD AKHIR SYAWAL BIN HUSIN

#maaflah aq guna bahasa standard bknnye dialek negeri!!

akhir kata,
assalamualaikum and bye2!!!

TQ

1 May 2013

"friend is the way Allah take care 'bout us"


assalamualaikum dan salam sejahtera semua,
so this my next video...
semoga enjoy!!! haaahahaha!!!


'deritaku bahagiamu' (CINTA KAWAN MAKAN KAWAN)

assalamualaikum dan salam kasih, sayang n cinta dr aq utk korang semua...hahaha (gedik gler kut)...rasenyer bersemangat gler nak mengupdate blog aq yang tak begitu popular nih...ahaks!!!
sambil ditemani lagu "deritaku bahagiamu" by hafiz af....


tangan aq nih lincah menaip di papan kekunci komputer riba kawanku farid...hahaha...(fuyohh!! gler bebenor ayat bm aq, skema!!!)....

so, aq just nak mention n nak megah2 kat nih sikit...ihiks!!! aq baru jer abis tgk iron man 3 kat shamelin mall dgn my best buddyz , hariz.....sumpah awesome gler cter tuh!!!!! sumpah tak tipu....so lets go semua pergi wayang tgk iron man 3.....btw, aq tak nak lah membazirkan energy aq utk menulis sinopsis on that muvee...ape kejadahnye...!! buang masa aq jer..hahahahaha....aq tahu korang akan tgk jgk at last, kalau tak kat wayang pun, download kat internet ker...kalau cikai sgt...tunggulah 4 or 5 tahun lagi, free jer live kat tv...hahahaha!!!!

so malam nih...ops tersilap its dah pagi actually..hihihi...so dalam kepala aq , aq terfikir nak tulis entry about lagu hafiz yang satu tuh, "deritaku bahagiamu"...aq tak tahulah, asal lagu nih keep rolling in my mind nih.....

tak tahu
tak tahu
tak tahu
tolong jelaskan...plezzzzz!!!!!
hahahahaha

so, lagu tuh its all about love...(biaselah lagu mmg tak lari drp theme cinta cintun nih)....
tapi lagu nih a little bit lain gler...hahahaha!!!
korang nak tahu lain nyer kat maner....

mesej lagu nih disampaikan jelas melalui mv officialnyer..hahahaha!!!
lagu nih menceritakan cinta yang kita tunggu n pertahankan di rampas oleh kawan baik sendiri...
n its also cerita ttg perasaan kita yang disalahertikan...

salah erti macam mana ...hmmmmmmmmmmmm?????
salah erti tuh macam nih.....kita buat baik kat pompuan tuh, kita bagi seglanya, kita lakukan seglanya untuk dye, shoulder to cry lah, itu ini semata-mata nak meraih cinta diorang....

tapi bab frustrating n gler2 punya heartbrokennyer adalah pabila kawan baik kiter yang selalu kamcing ngan kiter, dgr suka duka kita ngan awek tuh n support kita utk tackle pompuan tuh dgn bagi tip2 lah n wat so ever....tiba2 bercinta dengan pompuan yang kita nak tuh!!! and the ultimate sakit hatinyer plk, pabila pompuan tuh jgk suka kat kawan kiter tuh...

cuba korang bayangkan..betapa sakitnyer hati bagai tertusuk sembilu nan tajam menghiris..hihihi!!!
sakit sgt aku tahu nak ckp cmner..walaupon perkara nih tak berlaku kat aq lagi..tapi i can feel it..hahahah..

so, macam mana perkara nih boleh berlaku....
iyelah, korang suruh kawan karib korang rapat dgn pompuan tuh..tanya itu n ini...apa kegemaran diorang, suka warna ape, suka wat aper, duduk mana n mcm2 soalan lagilah....kawan kita tuh manusia jgk n ade nafsu, of cozlah diorang akan terjatuh hati jgk kat pompuan tuh bila asyik ngan pompuan tu jer n then langsung tak kisahkan lagi mission diorang nak tolong kawan karib diorang....
cinta kan butaaaaaaa...tak gitu????

jadi, kalau kita nak sgt kat seseorg tuh..just declared jer...korang igt semua org kat dunia nih tahu bahasa badan ker.....baik korang lafaz cepat2 nanti melepas pulak macam hafiz dalam klip video lagu tuh...melepas ajer....
balik2 overseas, tgk2 awek dah kawin dgn kawan baik sendiri...n perut pon dah membesar...maklumlah dah ade isi.....

itulah nasihat aq, kalau korang suka, just lafazkan jangan malu2.....tapi once dah dapt tuh setia lah...n one more important thing , jaga adab2 semasa berhubungan di antara lelaki n pompuan yang ajnabi....
satu lagi advise aq, as kawan baik igt jangan jadi

'KAWAN MAKAN KAWAN
HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI"

thats all daripada aq utk entry kali nih...
assalamualaikum dan bye2

TQ

© Syawal Ber-alkisah | Design By MaiGraphikDesign