Home Midnight Voice Out Vlogs Photos Bucket More Stories

28 February 2013

assalamualaikum n hai2 kat semua,

masa godek2 fb tadi terserempaklah dgn quote yg gler best nih....


rasa macam something lah when bc dis quote...korang rasa mcm mane erk bc quote nih..hihihi!!!!!

do comment erk....n 4 sure FOLLOW!!!!


ASSALAMUALAIKUM N BYE2

TQ!!!

tension+stress+letih+pening=NAKGILA

assalamualaikum w.b.t dan salam mucimuchi love dari aq,

hari ni bkn main panasnyer cuaca....tak leh tahan membara..abis panas..hati, jiwa , raga , bakul semuanye panas...rasa mcm nak marah org jer...dahlah duit kering...argh!!!! Ya Allah cepatkanlah duit mara kiteorang nih  masuk..letih gile nk save mcm nie, nak makan pon tak cukup...dahlah aq nih......?????(GERAM!GERAM!GERAM!nak jer aq all out semua isi hati  kat sini,tp kne jgk jg aib

abis jer kelas agama, pergi makan nasi lauk ayam dara...tut tut tut....RM6 dah melayang (RM5-nasi,RM1-air soya)....tinggalh lg RM30++...lps tuh , jln pulak kat TLC beli barang dapur with my buddies ali n fikri....lps jer beli, stres menimpa diri...apabila duit lagi melayang..rasa nak hentam jer kepala aq kat dinding..semyanyer sbb duit n duit n duit.....sebut pasal duit teringat satu lagu tuh....

PRICE TAG-JESSIE J



but anyway nak ckp sowrie morie kat kawan aq nih, ali n fikri coz terkena tempias ketensionan aq nih...SORRYYYYYYYYYYYYY!!!!!
lps nih, janji tak buat lagi....



lepas lari dari diorang, n tinggalkan beg aq yg berat tuh n then buku BUSSINESS ACCOUNTING  aq yg tebal tuh utk dibawa balik, aq pun lari membawa jiwa aku yg berkecamuk ni jalan2 kat sekitar Pandan sambil dalam hati teragak2 nak cari KERJA!!!!!...yelah stress dgn duit kan....bknnyer dapat, letih berjalan adalah.....


SO THE MORAL OF THE STORY:

"JANGAN MENYUSAHKAN ORANG KALAU NAK MERAJUK PON, KALAU NAK MERAJUK , MERAJUK SORANG2 LAH"

hahahahaha...sehingga ber jumpa lagi.....

Assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh n salam bye2....

TQ


27 February 2013

sanah helwah ya sohabati!!!!

assalamualaikum w.b.t n salam ceria kat SEMUA,
hari ni aq nak ckp pasal sambutan prank hari jadi yg kiteorang adakan semalan dkt2 kwasan rumah kiteorg kat Danau Pandan ni....

ni adalah carta organisasi dalang2 yg terlibat ngn prank nih:

                                                                         
                                                                           ILYAS




                                                                           SYADI






                                                                             ACAP





dan inilah org yg kena prank by kiteorang semalam:

suara diuji!suara diuji! suara diuji!
memperkenalkan:


PAAN SAADON


....tepat  jam 12 mlm semalam (sowrie kurang tepat sgt).....kiteorang semua bersembunyi sebalik dinding sambil menantikan paan...ilyas dan the others bertindak membawa paan kat tempat serangan...apa bende lah yg diorang kelengtongkan kat paan tuh...rsnyer diorang ckp ustaz adli (fello kiteorg) nak jumpe...hahahaha..lawak2


masa paan jalan hendak pergi ke tempat perjumpaan bersama ustaz adli tuh(tipu jer)...
kami pon serbu n terus baling telur2 (membazir ajer but happy gler) dan tepung....abis kotor  baju si paan tuh..ahaha...nak buat lagi rsnyer utk next org yg bkl jd mangsa prank hari jadi..huhuhu

lalu kiteorang sambutlah dengan makan kek ramai2...wow siap kek chocolate indulgance beb (secret recipee tuh..fuyohhh)bawah ni..adalah gmbr kiteorang bersama birthday boy kite ni...Paan..hahaha
Paan jgn marah erk!!!














ni video yg aku wat special utk ko, paan..harap happy...n aq jgk harap video ni dpt jadi adiah birthday  ko yg plg bermakana...slmt hari jadi skli lg dr aq
MUHAMMAD AKHIR SYAWAL B HUSSIN

assalamualaikum w.b.t n terima kasih
p/s: kalau dgr kene pakai earphone takut tak dpt catch up msg yg aq nak kasi..hihihi

video




MIDNIGHT VOICEOUT!!!!


SAYA
MASIH




SAYANG
+
CINTA
+
KASIH




AWAK


INDAH VS PERIT

assalamualaikum w.b.t dan salam ceria semua,
C.I.N.T.A semua org tahu perkataan ini..dan semua orang akan tersenyum panjang lebar biler trdgr perkataan ini....tapi tak semua nyer indah ade jgk yg fobia ngan cinta ini....jadi hari ni aq nak ckp sal 2 hal, cinta yg indah n cinta yg perit...

CINTA YANG INDAH


biaselah cinta yg indah ini sbiasenye menyebabkan seseorang itu,
'mandi tak basah,
tidur tak lena,
makan tak kenyang,
(solat tak khusyuk)'
dsb...

cinta ini biasenyer merupakan cinta yg bertepuk dua2 belah tgn..tak de cinta yg SS (syoksendirilah :p),once seseorang pihak sama ada laki or pompuan (biasenyer laki ler) yg confessing their feeling towards each  other, maka jawapan nya "ye aq pon suke ko jgk"..
mula2 ckp aku- ko...lps tu tukarlah saya-awak...pahtu tukar lagi sayang-abg( walaupun laki tuh mudo 4 or 5 taon ), n lastly hubby-bie...ee..geli kut panggilan yg last nih..(jgn buat tau)...

bestnye cinta yg di hati terbalas dengan penerimaan balas dari satu pihak ke pihak yg lain...
NAK JUGAK!!!!!:(

btw before pergi kpd next CINTA... lyn luh lagu jiwang karat tahap karat hijau nih..hihihih!!!!





CINTA YANG PERIT


alah, rasa macam malas nak cerita sgt lah cinta ni...inilah cinta yg aq, kau, kamu, awak, korang, kalian, uolls TAK SUKAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

suara diulang!!!!!!!

TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA
TAK SUKA



tatkala mulut yg berasa amat berat ini cuba nak mengungkapkan madah2 cinta, ayat2 yg disusun kemas dan rapi, pakai pakaian yg the best sekali semata-mata...untuk apa!!!! just utk cakap....

wo ai ni
i love u
sarangheyo
ana hubbuka
SAYA CINTA AWAK

nak ckp ni jer pon...tapi once kite ckp kita begitu mengharap perkataan ya tu terpacul keluar dr mulut org yg kite minat...apabila perkataan yg plg kite benci tu keluar...OMG!!!.MERANA, PEDIH, SAKIT, PERIT SEMUA ADALAH.  betul tak???

inilah cinta yg memeritkan..cinta yg hanya

"BERTEPUK SEBELAH TANGAN"

jadi before kite akhiri entry buat kali ni.....
lyn lu lagu cinta yg perit nih....
hahahaha!!!



#btw aq nak ckp aq peminat tegar ROSSA tau..hahaha (mencapub sikit sowrie-angkat tgn kat dada..mata kat atas...AHAKS!!!)

THAT'S ALL..

assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh dan bye...

15 February 2013

AQ MANGSA JENAYAH SIBER!!!

salam dan ello semua,
hari ni aq nk ckp..aq geram sgt2....geram gler....dahhlah pagi2 jumaat ade kelas pahtu jadi cmni pulak...tadi masa aq kat public computer lab kat kolej aq...aq main fb n terlupa nak log out..so the consequences nyer yg aq dapat aq di HACK!!!

cg wahida smpai msg aq ckp fb aq kene hack...kakak aq sampai koll beberapa kali..geram sgt....sapa lah sialan yg hack aq punyer fb tuh....korang nak tahu dye update status ape kat fb aq, dia tulis....

"AKU ADALAH SEORANG YANG G**...DAN AQ SUKA (tutttt!!!!) laki..."

ehhhhhh, ape ke bangannyer..geli aq...mmg aq takkan maafkan sampai biler2 lah hacker...so utk itu aq nak nasihatkan korang n diri aq nih:


#KALAU BUKAK FB JAGN LUPA

LOG OUT

kalau tak jdlah mcm aq nih..mangsa jenayah siber.......




~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~
~logout please after bkk fb~


tq!!!


9 February 2013

rindu

asssalamualaikum dan hai,
tetiba jer hati ni ckp ridu this awesome people.....wanna jumpa korang lagi...inilah kakak and abang senior yg paling syawal rindui and sayangi....







KAK ALIA
KAK DBEK
KAK AZYAN
KAK MIRAH
KAK DALILA
SYIFA
NADIAH
ABG AFIQ
ABG SYAFIQ KAUZI
ABG SYAKIR
ABG HANIF
ABG AFFUAN
ABG AKIM


RINDU KAMU SEMUA!!!!!
HARAP DAPAT BERJUMPA KELAK...

kolej poly tech mara kuala lumpur!!!!

assalamualaikum dan hai kat semua, maaflah syawal jarang sgt post slps entry yg first tuh.hari ni pulak, syawal nak bercerita pasal kolej yg baru jer syawal masuk nih...di sinilah kehidupan syawal sbg pelajar kolej akan bermula.pelbagai rintangan bakal syawal lalui sbg budak kolej yg hundred percent totally different drp budak sklh menengah.so ini lah kolej syawal...cantik tak!!!

oren limau gitu....hahahah

syawal kat sini bersama rakan-rakan syawal dari mrsm kota putra dulu seperti:
  • suhaili
  • fikri
  • aiman syakirin
  • asmawati
  • akma nabilah
  • puteri yasreen
  • atiqa
  • asikin
  • nurryati
  • hidayu


tak berasa sunyi sgt.tapi kadang2 bosan jugak tgk muka diorang tiap2 hari..btw syawal sekelas dengan seperti yang dihighlightkan kat atas.kiteorg budak kat section 3 ...hahaha..kiteorg semua nih amik course cat-acca @ certified accounting technician.....insyaAllah kalau dapat average mark 75 % n above dalam CAT prog ni (3 sem)...insyaAllah kiteorg dapat smbg ACCA kat UK...(amboi bestnyer dapat fly)...ni semua charted accountant to be...ahak!!!!!!







maxis day (orientation bermula)


syawal sebilik ngan bebudak dua orang nih fikri and suhaili...kiteorang duduk kat danau pandan 1...belakang tasik pandan...hahahah....umah dye mcm apartment...kongsi 10 orang ...hahahahah...maslah kat sini suasah sgt nak cari mknn :(...tapi kadang2 ade org umh sblh masak n yahoooo dapat makan free....syawal ade jgk pic. masa kiteorang makan secara jemaah....






ok....ni pulak syawal nak cter sal subjek yg syawal n rakn2 lain ambik....

  1. RECORDING FINANCIAL TRANSACTION (FA1)
  2. MAINTAINING FINANCIAL RECORDS (FA2)
  3. MANAGEMENT INFORMATION (MA1)
agak tough jugak lah nak study bende ni semua...maklumlah syawal ni budak aliran sains ...memang kosong kosong kosong lah prinsip2 akaun nih dalam kepala otak syawal....tapi syawal akan cuba utk berusaha..jgn lupa doakan syawal and rakan-rakan lain kat sini....


with love.....bye semua!!!!


ASSALAMUALAIKUM WARAH MATULLAHI WABARAKATUH





© Syawal Ber-alkisah | Design By MaiGraphikDesign