Home Midnight Voice Out Vlogs Photos Bucket More Stories

10 November 2013

F.R.I.E.N.D.S.H.I.P (kawan lama ,kawan baru)


Assalamualaikum dan salam ceria utk korang...so , hari nih rasa macam bosan giler...satu lagi non productive weekend yang terpaksa aq hadapi..muwahahaha...Rasa mcm tiba2 giler nak menulis dalam ruangan blog aq ini yg sudah bersarang n berkarat hijau nih....aq bknnyer ape tapi malas gler nak menulis skrg..hahaha...Doakan aq supaya rajin2 lah menghupdate blog...

So, as you all can see lah tajuk entry aq pada kali nih ialah pasal kapal kawan...(hahahah, lawak hambar, sila gelak!!) kadang2 aq tertanya knp eh perkataan persahabatan dalam bahasa inggeris mesti ada suku kata -ship di akhir perkataan friend itu..korang ada tak idea utk persoalan ini..
kalau ada rajin2 lah komen utk entry nih di bawah, ataupun pm kat fb or tweet saya kat twitter as follow:

twitter:@akhirsyawal
facebook: muhammad akhir syawal hussin
#amboi promote diri nampak...ehem2

before, i go through pasal tajuk entry aq pada kali nih....aq nak promote sikit pasal satu cerita yg

WAJIB

korang tengok.....movie nih mmg syok syok syok giler...aq tak tipu..sumpah!!!
ini ceritanya:


aq pon terkeliru dgn tajuk movie nih..ade setengah aq tgk kat google tajuk movie ni adlh 'MY TRUE FRIEND' dan stgh lagi aq tgk tajuk cter nih  'FRIEND NEVER DIE'.
cter nih dah keluar lama dah, tahun lps, 2012.tapi dalam percaya atau pon tidak aq menangis mcm barbie girl  gitu masa tgk this movie..sumpah terharu dgn karakter Gun dalam cter nih...ahhhhh!!!!!

aq nak cter serba ringkas ttg cter nih..cter dye pasal sebuah gang yang di gelar sbgai SPERM (nak tahu knp gang tuh nama sperm, just tgk habis cter nih)...dlm kumpulan nih ada seorang tuh nama dye Gun (karakter oleh artis lelaki hot Thailand, Mario Maurer)....Gun dan kawan-kawannya yg lain begitu menjaga kawan2 mereka antara satu dgn yg lain..hbgn ukhuwah yg aq tgk dlm cter nih mmg gempak gler....aq terharu dan terharu gler dgn karakter Gun yg amat menyayangi kawan-kawan dye sehingga sanggup berkorban apa sahaja demi kawan-kawannya..sedih thp gler tgk movie nih...aq tak nak cter pnjg2 , nnti x syok...
apa2 pon, korang MESTI & MESTI & MESTI TGK CTER NIH!! 
online kat internet pon blh..(btw, nih cter Thai, tapi dont worry pengisisan dye begitu superb n awesome.aq jamin korang takkan rugi 2 jam korang nak tgk cter nih.aq jamin.)

nih linknya:

ok, dlm cter nih Gun tuh ade ckp, "kita berkawan bkn utk sehari dua tapi selama-lamanya".ayat nih begitu mendalam maksudnya...kalau kita berkawan, kita x blh aim....ok, lps habis kolej n sem dgn dye, bknnyer jumpa lagi dh..so, tak yah kawan lah lps habis sem nih...untuk berkawan, kita tak boleh meletakkan jangka masa...eh, aq nak kawan dgn dye nih sampai bln dpn lah, aq nak kawan dgn dye sampai luse je lah..NO!!!! korang x blh buat mcm nih....once kita dah berkawan dgn sapa2 pon, ingatlah persahatan tuh utk

SELAMA-LAMANYA
BKN
SEHARI
DUA HARI
TIGA HARI
TAPI
UTK SELAMA-LAMANYA
FAHAM!!!!!

korang mesti ada kawan yg byk kan..starting dr tadika sampai ke zaman uni nih..mesti ramai dah kan kawan-kawan korang..same goes with me...kalau aq ade duit yg byk, aq nak buat semua reunion ngn kawan2 aq start dr tadika hingglah ke zaman sekarang...really2 nak bnde nih turn into reality....(aminn!)..
kalau kita ade kawan2 yg baru, jgn pernah korang lupakan kawan2 yg lama...as for example:
kita dulu sekolah menengah dari tingkatan 1 hingga 5, mesti ada kawan2 yg rapat...5 tahun kut....mesti chemistry bonding antara kawan2 kite semua erat giler kan...once after habis spm, kita ikut hala tuju masing2 ke uni yg berbeda-beda (ayat indon beb).so, bila kita bljr kat uni, mesti kita make some of new friends kan...tapi ingat, kita tak blh lupakan kawan2 kita kat sekolah menengah tuh walaupon dah ade kwn2 baru..sekali sekala make a phone call lah dgn diorang sambil2 tuh buat lah hashtag kat twitter #otp dgn @________________.....hahahhaha
ye lah, kita kenalah igt kawan2 kita, walaupon skrg dh berjauhan...kalau birthday diorang, kena lah ingat n bila sampai harinya, wish lah pjg2 n ikhlas kat diorang..kalau tak blh igt semua birthday diorang, facebook kan ada....alertlah sikit dgn birthday noti kat news feed page korang  sebelah kanan..hahahha...

kawan2 nih kita kena selalu ingat mengingati...mcm contoh tadi, kalau korang ada kawan baru jgn pernah lupa kawan yg lama..sbb, utk kamu berjaya sehingga sekarang..kawan2 kamu juga merupakan faktor penyumbangnya..kalau tak de kawan2 lama , kamu takkan pernah jumpa kawan2 baru...ingat dunia nih selalu berkait n dunia nih amatlah adil..bila kita buat kat org.....bnde tuh akan terkena balik kat kita....

rasanya, mcm dah pjg jer entry aq kali nih..harap korang tak bosan melayan entry aq buat kali nih..ikhlas dari sudut hati aq, berkawanlah kita dgn seseorg tuh dan terimalah segala buruk baik diorang..accept diorang seadanya....manusia bkn semuanya perfect..

SAYANG
KASIH
CINTA
INGAT
RINDU

lah kat kawan2 kita....

So, btw aq nak ckp yg aq
SAYANG,KASIH,CINTA,INGAT, RINDU
dkt kawan2 aq di:
  • TASKI ABIM JALAN HAMZAH
  • SEKOLAH KEBANGSAAN KAMPONG SIREH
  • SULTAN ISMAIL COLLEGE
  • MRSM KOTA PUTRA
  • KAMPONG SIREH, KAMPONG KUBUR KUDO, KAMPUNG BAWAH LEMBAH
  • SEMUA YANG KENAL AQ NIH

setakat itu sahaja entry aq pada kali nih, sehingga berjumpa lagi...
Assalamualaikum dan bye!!!

20 July 2013

Clarity...ZZzzzzz!!!!!




olla!!!!



Pesanan Ramadhan utk aq , kamu dan dia..








30 May 2013

mengGILER di awal pagi!!!!!!!




24 May 2013

IamNEETA-Terima Kasih..ahaks!!!! (stress di kala bljr)

assalamualaikum dan olla kat korang semua...

so terimalah next vid aq ..
hope korang suke..hahahaha!!!!



22 May 2013

RAMDOMNESS TONIGHT!!!!

Assalamualaikum dan salam ikhlas drp aq...( waduh...sebelom nih salam aq x ikhlas lah...hahahah)..... 
So ary nih just nak share yang aq sgtlah stress belajar n also stres ngn mase yg semakin hampir...aq amatlah takot utk menghampiri bln 6 nih....ahhhhh...final exam lah bai...takut sgt....
ya Allah tolonglah hambamu ini, kurangkanlah perasaan berdebar dup dap ini dlm hati aq nih...sumpah tak tipu aq berasa mcm tak tentu arah sekarang, semuannya adalah disbbkan final exam...takut sgt....btw aq harapkan doa2 daripada korang utk memudahkan jalan aq utk mencapai keputusan yang cemerlang dlm exam...hahahahahaha!!!!

Aq sekarang nih ngh asyik membelek belek list chapter yang sepatutnya aq kene cover..rase nak termuntah tgk betapa byknya topik yang kene bc lagi...kalau ade lah antara kawan aq yg amik kos cat acca ngn aq nih tak berasa berdebar lgsg...mmg x tercapai logika rasenyer diorang nih.....
Sekarang tgh menghitung hari menuju final exam....
Cakap sal menghitung hari teringat aq kat lagu kris dayanti menghitung hari....
Perghhhhh sedap gler lagu tuh..hahaha...





So ni lah lagunya yang aq gembar gemburkan tadi...huhuhuhu...
Hahahaha....agk random jgk entry aq tuk kali nih....so aq nak ckp something... I have satu berita gembira...tapi gembira utk aq jer lah..hahaha..
Kawan baik aq kat sekolah rendah dulu insyaAllah nak join course aq sem dpn kat kptm kl...wow...its awesome..agk lame aq tak jumpe ngn kawan aq sorang nih sjk berpisah mase darjah 6...aq pergi mrsm, dia pulak mengorak langkah pergi sbp...hahahah..tapi kiteorang tak lah pernh loss contact....
Org yg aq maksudkan di sini ialah ,           

NUR ASMA HUSNA BINTI SHAHRONI

Hahahaha..hbt tak aq masih ku igt namenye..hahaha...korang doakanlh dia decide nak msk sini...ahaks!!!! Hahaha...aq selalu teringat kisah aq mase drjh 6 ngn si budak nih..hahah...
Aq igt lagi aq nih penolong ketua pengawas n dia jadi ketua pengawas...korang mesti pelik asal pompuan jadi kp tak aq, as the lelaki...??? Yang aq tahu sbbnya adelah, aq dulu tak lah mature sgt....bdax hingusan lagi...agk tak ummm lah kalau aq jadi kp mase tuh...muwahahaha....

Aq dgn si budak asma nih always jadi top scorer dalam bidang akademik...hihihi..( bajet gler!!! Aq nih).. Tapi yang selalu aq geramnyer dia selalu dapat nom satu dalam kls n aq dapat nom dua.....hahah...every exam mcm tuh...dari drjh empat sampai darjah enam ...hahahhaha....aq igt lagi si Asma nih mmg terer english...n aq sebaliknya..tapi tak lah teruk , teruk sikit jerlah...kalau dia dpt 86% in english so aq akn dapat less 6% daripada dia...macam tulah kebiasaannyer...tapi yang aq igt 
aq leading drp dia dlm subjek AG , subjek agama islam.....aq mmg selalu highest dlam kls utk subjek nih..hahahhah( mencapub kejap, hihihi)..utk subjek yg lain aq rasa selalu fair n square..kdg2 aq highest n kadang2 dia highest..wakakakakka....

So satu lagi peristiwa lucu aq ngn dye ialah...ade ke patut aq berlawan gusti musti dgn dye....hahaha..Asma nih belajar taek won do...tapi aq lak bljr silat...so same2 nak tunjuk hebatlah n terus bergaduh dm kelas..tapi as lelaki yang gentleman aq pon buat2 mengalah lah..ahaks!!! Actully too much story mase aq drjh 6 ngan dye...

So Asma, aq harap ko akn sekolej ngn aq n of coz jadi junior satu sem aq...hahahhahha.....
N for sure fighting for the best result lagi....
Hihihihi...

That's all dari aq utk mlm ni..
See you soon

Assalamualaikum and gud night!!

TQ


20 May 2013

Midnight Voiceout 10!!!



 

p/s:maaf sgt kalau suara aq nih menanahkan telinga korang...sorry tak leh nyanyi ngn perfect (bajet gler aq nih) sbb takut org dlm umh nih terjga drp tido kan ssh...ahaks!!!

Capital H (part 2)

Assalamualaikum dan salam rindu aq buat kalian semua.....
Aq terlalu rindu nk mengupdate blog aq nih..tapi kadang2 time constraint tu lah faktor yg menyebabkan aq tak leh nak menulis..hahahah..tuh yang menyebabkan aq jarang mengpost entry aq..ahaks!!! Kalau ikutkan hati aq setiap minit dan saat nak update...nak update cam status fb jer...hahahaha...

So, ary nih aq nak cter satu cerita yang agk menarik...kalau korang pernah terbaca entry aq sebelum ini yang bertajuk capital H...korang mesti tahu siapa capital H tu kan dalam idup aq...ini merupakan kesinambungan daripada entry aq yang dulu.....kali ni aq nak bercerita dgn lebih terperinci ttg siapa dia itu

Capital H

Capital H nih kalau duduk kat umah n tmpt awam nmpk sgt mcm tk matang aka matured...hahahaha..mengata orang pulak yer aq nih..hihihihi....
Tapi kalau aq ngn dye berdua jer....mcm jalan2 kat taman, jogging petang2 ker...aq tak percaya yang sebenarnya aq keluar dgn dye...dye seorg yang matang jgk lah dalam segi pemikirannya...

dia selalu lah macam all out apa yang dia pendam selama ni kat aq....
banyak jgk ah bnde yang dia cakap kat aq....
tapi satu bnde jer yang aq nak tulis kat entry nih...
pasal citer2 dye..

dye amat kagumkan akan P.Ramlee....aq pon macam "apa kes lah mamat nih" (monolog dalaman lah)...dye menceritakan kat aq macam2 ttg P Ramlee...nmpknye mcm minat sungguh kat P Ramlee nih....dye cter ah ttg sejarah P Ramlee (aq singkatkan as PR yer)..dulu yang filem2 PR yang dipulaukan org satu ketika dulu...org ckp filem  tak ikut trends lah sbb kebanyakkan filem PR berkenaan ttg hidup masyarakat melayu....org2 tak suke..tak de org yang nak sokong dye...waktu PR terima anugerah kat hong kong ke mane aq pon tak igt lah, tak de org pon yg nak sambut PR kat airport selepas balik hong kong..org tak memuja muja pon PR satu masa dahulu....capital H ni jgk ckp kat aq PR dulu sampai jadi miskin sbb tak de job nak mengarah filem....org dah tak suke filem dye..makan sehari hari hanya ditanggung Saloma jer, hasil pendapatan menyanyinya...tetapi walaupun PR miskin dye ttp suke menolong org susah..even dye sendiri pon ssh...byk gak lah capital H cter kat aq...pasal PR nih...
aq dapat tgk dlm2 mata dye, dye mmg giler punya kagumkan PR nih...

ini lah PR@ P Ramlee (Ramlee Putih)

Capital H ade cakap kat aq yang dye mengidamkan utk jadi seorang director...fuyohh...aq nak tergelak kut dgr dye cakap cmtuh..pahtu dye mcm annoyed lah kat aq sbb aq gelakkan cter2 dye, dye ckp "ini sbblah aq tak nak cter kat org, mesti org nak gelakkan aq"...aq pon terkedu tatkala aq melihat wajahnya yang sumpah serius betul..tak pernah lagi tgk dye cmtuh...hahahah...aq pon pujuk ah dye sikit supaya go back to tell the story morie pasal cita cita dye...dye cakap filem2 melayu zaman skrg tak de motif langsung, tak de memberi nasihat dan pengajaran langsung...dye ade cakap kerajaan tak nak anak muda merempit tapi meluluskan jgk filem2 berkaitan hidup merempit nih di pasaran...dye merungut n berleter panjang kat aq..tapi i am a good listener so aq dgr jer lah..hahahaha...
dye ade cakap lagi kat aq, one day apabila dye dah bsr, dye akn sedaya upaya utk menjadi seorang director yang akn mengarah satu cerita yang dapat memberi kesedaran kepada org2 melayu kat luar sana....aq begitu kagum dgn smgt dan cita2 dye..."capital H aq kan selalu doakan ko dari belakang"....
GO FOR IT..

itu baru part 1 jer cter sal kawan baik aq nih , Capital H....
ok, skrg aq continue bercerita ttg capital H nih....ok aq nak tanya kat korang lah...korang sedih tak kalau korang tak leh straight A's dalam SPM ke PMR ke or even UPSR...mesti sedihkan..tapi kawan aq capital H nih tak sedih langsung walaupon dye dapat 8A 1 B+, Chemistry...aq tanya dye knp dye tak bersedih dengan 1 B yang dia dapat...simple jer dye menjawab...


"aq tak sedih langsung dgn apa yang aq dapat....sbb aq takut kalau aq dapat semua A's perasaan takbur n riak akan datang kat aq...aq tgk ramai kawan aq yang dapat semua A's, riak takbur and bongkak..ko cuba bayangkanlah, ade sorang mamat poyo nih, dye malu nak dtg sekolah terima anugerah straight A's sbb tak dapat skor semua A+..tak ke bengong namanya tuh..tak rasa bersyukur langsung...aq walaupon tak dapat semua A tapi aq bersyukur dgn apa yang Allah bagi kat aq skrg nih...mungkin Allah tak bg kat aq straight A's sbb tak nak aq jadi cm diaorang tak tahu nak bersyukur...lagipon b4 aq apply nak teruskan belajar kat sini dalam bidang akaun, aq ade solat isthikarah antara nak pilih farmasi ataupun accounting...ko nak tahu tak aq dapat jawapan kepada solat istikharah aq kat mane? aq dapatnye melalui result spm aq lah...aq dapat B utk kimia itu maknanya petunjuk Allah lah utk masa depan aq..that is why aq pilih accounting"

aq begitu kagum ngn cara berfikir dye, walaupon tak dapat semua A tapi dia berfikiran amatlah positif....
Ya Allah aq bersyukur padamu Ya Allah kerana mengurniakan seorang kawan sebaik dye...
walaupon kadang2 gurauan dye agk sensitifkan perasaan aq, aq tak kisah sebab aq terima dye as my buddyz seadanya..

Capital H tq coz sudi jadi kawan aq....
hahaha..

p/s:jgn salah anggap yer, capital H ialah lelaki bknnyer pompuan!!! hahahahaha....

That's all lah entry bertulis aq pada malam nih..
see you soon!!

Assalamualaikum dan bye2

TQ
......................................................
....................................
............





KEBOSANAN MELANDA DI HUJUNG MINGGU!!!

assalamualaikum and olla semua, 
so hari ni nak wat vid lagi.....

#arap korang suke...jgn komen2 pedas2 sgt...hihihi!!!
komen membina plez...


bye!!!
TQ

17 May 2013

S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I G.U.R.U

assalamualaikum dan salam hai semuua...sorry ah kat korang kalau korang tertunggu entry aq...maklumlah aq sibuk sikit kebelakangan ini nak menghupdate blog berdusty musty aq nih!!! hahaha(bajet blog popular macam ade 1k followers....ahaksss!!)

saat jari jemari aq tangkas di papan kekunci laptop nih, sudah masuk 17 mei 2013 pukul 2.00 pagi...so aq nak ambik kesempatan di waktu pagi ini untuk menulis entry tentang 

HARI GURU

tanggal 16 Mei setiap tahun, perayaan sambutan hari guru akan di sambut secara meriah dan besar-besaran kat kebanyakan sekolah...
guru, ialah seorang insan yang teramatlah special dan istimewa dalam kehidupan kita...tanpa guru yang mengajar kita daripada tak tahu sampai menjadi tahu, mungkin kita bukan siapa kita sekarang...kasih guru begitu tulus dan suci, mengajar anak-anak muridnya tanpa penat dan lelah...bukan setakat mengajar ajer tapi mendidik kita supaya menjadi insan yang kamil..guru kita boleh ibaratkan sebagai ibu bapa kita yang kedua, derhakanya kita kepada guru, ibarat derhakalah kita kepada Allah S.W.T....kalau sebijak mana pon kita, sebanyak A+ manepon kita dalam exam, tapi kalau sikap kita terhadap cikgu gred F (iaitu fail)....jgn haraplah kita akan bahagia selama-lamanya..mesti ade sangkut kat mana2 sama ada dalam alam pekerjaan ataupun alam rumah tangga...so, sayangilah guru korang semua....

kita selalu dengar, guru ibarat lilin yang membakar diri...memang..memang guru umpama lilin yang membakar diri..kalau kita analisis lah, lilin nih function dyer ape?? of cozlah menerangi kegelapan especially di waktu BLACKOUT (sorry sikit nih bkn isu politik...so jgn cuba nak politikkan entry aq lak, tak pasal2 masuk ISA aq)....lilin akan menerangi kegelapan itu dengan dinyalakan sumbunya...sumbu itu yang bernyala dengan api akan mencairkan batang lilin tersebut...setiap titis air lilin jatuh melelehi batang lilin tersebut sehingga cair...begitu sinonimnya analogi ini dengan kehidupan seorang guru...begitulah dengan diri seorang guru, walaupun diri terasa letih sakit dan sebagainya, tetap tidak sedikit pon melumpuhkan semangatnya utk mengajar kita as pelapis masa dpn negara...(jgn jadi sampah negara sudah)...


so,aq nak cakap kat korang..walau macam mane boring pon subjek tuh..masuklah kls cikgu kite tuh..kalau korang tak nak dgr , wat2 dgr jer....contohnya aq bagi kls bm, korang mesti boringkan kls bm...mlslah nak wat karangan bagai....lgpon, alah setakat bm kompem A kut..semua orang fikir macam tuh...!! lps tuh, disebabkan pemikiran yang bajet pandai nih....korang tak masuk kls cikgu tuh....lebih2 lagi cikgu tuh cikgu tua ker n so on....mesti korang tak de mood nak masuk..korang tak boleh buat macam tuh, sbb walaupon korang yakin setakat bm korang boleh skor A , tapi once satu berkat cikgu hilang utk korang..ia boleh effect kesemua subjek tau...so jgn main2 ngan berkat tau....cikgu adalah orang yang dipilih Allah utk sampaikan ilmuNya, so jgn main2 dengan orang pilihanAllah ni tau..nanti merana diri!!!

then satu lagi, after korang masuk u ke kolej ker, don't u ever forget them..plez, igt kat diorang..hantar msg ker..koll ker...n mcm2 lagi blh teruskan connection korang dgn cikgu cikgu korang..korang boleh guna mcm2 spt twitter, fb, line , wechat , n viber pon boleh!! so no reason nak hentikan connection n hbgn korang ngan cikgu2 korang....

so, sempena hari guru nih, aq nak ucapkan kat cikgu2 aq kat :
TADIKA ABIM
SK KAMPONG SIREH
SULTAN ISMAIL COLLEGE
MRSM KOTA PUTRA
KOLEJ POLY TECH MARA KUALA LUMPUR

selamat hari guru...semoga kalian bahagia dunia akhirat dan terus berjuang mendidik anak bangsa...sayang cikgu semua...

ni ader satu vid yang aq buat khas dgn kawan2 aq kat kptm kl..khas buat cikgu2 di
MRSM KOTA PUTRA



sekian sahaja drp aq utk kali ini,
so assalamualaikum dan bye2 semua..

sys!!!
TQ

11 May 2013

surat daripada SAHABAT yang hina kepada SAHABATNYA (nukilan khas utk S n F)

assalamualaikum ya akhi ya ukhti, (hahaha, bajet pak arab manalah aq nih)...
so, memanglah lama aq tak menaip entry dalam kebelakangan 3 minggu nih..bknnye malas nak menaip (plezlah, hobi aq mmg menulis, tapi x smpat nak buat novel jer lagi)....
al-maklumlah orang tgh exam mock....
korang nak tau, exam kiteorang bapak ibu nenek atuk moyang punya susah...soalan dari UK plak tuh (sorry sikit bkn ulu klang its UNITED KINGDOM)....tapi terpaksa kutempuhi jgk utk menjawabnya..dahlah final bln 6 nih..btw doakan aq n kawan2 aq sukses mukses kat final nanti yer!!!




aq direct to the point lah apa yang aq nak tulis nih!!!
ini adalah surat daripada seorang SAHABAT kepada SAHABAT

"assalamualaikum my lovey dovey capital F and capital S, aq harap korang sudi membaca apa yang aq tulis ni...kalau korang dah sampai kat line nih, maknenyer korang dah bkk inbox fb korang, n dgn rela hatinya menekan link utk sampai kat entry aq nih...... F and S, aq tahu semenjak aq kenal capital H and the others, aq kurang lepak ngan korang, main2 ngan korang, n layan korang bagai...aq akui kesilapan aq meninggalkan korang berdua...betullah apa yang diperkatakan F kpd aq dlm sms ary tuh, aq patut cermin diri aq dulu sebelum mengata org...aq teramat kesali dan akui kesilapan aq....aq dah cermin diri aq dalam2 mmg aq yang silap....tapi satu bnde yang korang mesti tahu, korang x pernah hilang dari hati aq...walaupon aq ade capital H as my new buddyz tapi aq takkan pernah lupakan korang....sumpah aq cakap, aq teramatlah sayang kat korang berdua..hanya Allah yang tahu sebanyak mana sayang aq kat korang...walaupon, perasaan itu mungkin tak de dekat hati korang, aq reda...!!! aq selayaknya memang tak perlu disayangi oleh sesiapon...aq tahu aq jahat kat korang dulu, menjatuhkan aib korang dan semualah...mulut aq jahat , kadang2 selalu mengdown kan korang....aq teringat masa aq berdebat mengutuk korang and the others masa kat sekolah dulu, F ade pernah cakap kat aq, F cakap cmni, ' aq sebenarnya bkn suka sgt berkawan ko.....aq tak pernah anggap ko sebagai sahabt kami pon'.....at that time, aq terus berhenti berdebat ngan korang and terus masuk bilik...lame jgk ah, aq duduk dlm bilik sorang2 dan menangis...walaupon, F datang kembali kat aq dan ckp kat aq bahawa apa yang dia cakap tuh tak de niat yang sedemikian...dia hanya cakap macam tuh kat aq just nak tutup mulut aq jer...F ade mintak maaf kat aq...tapi, since on that moments, hati aq telah terhiris dengan bisa n tajamnya ayat2 tuh.....sampai skrg masih berbekas....aq tahu apa yang diungkapkan F tuh adalah bnr..tapi aq still jgk kawan ngan korang..sbb ape, sbb aq sayang n kasihkan korang...walaupon aq tahu, aq tak pernah berada dalam list kawan2 baik korang dalam hati korang....walaupon korang macam itu, tapi aq still menebalkan muka nak kawan ngan korang....aq tak pernah malu, sbb perasaan sayang aq kat korang terlalu lah byk....aq pohon maaf stp salah dan silap aq...

masa kite dkt sekolah kite skrg nih 2013, pada suatu ketika selepas aq rapat dgn capital H and the others, aq dapat rasakan S dingin ngan aq...S knp ko dingin ngan aq?? ko marah aq ke??? aq tak paham knp dia tak cakap ngan aq even 1 word pon....aq sedih n terasa apabila kite semua berada dalam bilik n then S hanya bercakap dgn F jer dgn membelakangi aq..die tak ckp pon dgn aq, hanya bercakap dgn F jer....aq sbg seorg yang rapat ngan korang tentulah terasa....aq tertanya apa masalah aq kat S eh sebenarnya???? S kalau ko baca dah sampai sini, aq nak tanya kenapa ko tak ckp ngn aq?? adakah aq menyakitkan hati ko?? cakaplah, walaupon ko tak nak cakap face to face, just komen n reply lah kat aq....aq bknnye tak nak rapat ngn korang, pergi mkn n mall semua dgn korang, tapi aq sedih n terasa dgn ape yang S buat kat aq...aq tahu mungkin aq salah dalam hal nih..n aq minta maaf banyak2 S......aq minta maaf sgt2...

akhir sekali, kalau lepas nih korang tak nak cakap ngan aq n kawan ngan aq pon tak pe, nak pindah umah sem depan tanpa bawak aq sekali pon aq tak kisah...sbb aq nih seorang kawan yang jahat kat korang...aq sedar aq siapa...n aq tak layak digelar kawan pon utk korang...aq tahu ini semua kesilapan aq kat korang..aq tahu dan aq tahu dan aq tahu....aq minta maaf sgt2 kat korang...walaupon korang dah tak syg n tak mahu dah kawan ngan aq, aq ttp sayang kasih n cinta kat korang as my prior sahabt...kalau korang ade pape masalh, aq sudi tolong..itupon kalau korang sudi nak mintak pertolongan aq semua...ini sahja yang mampu aq luahkan kat korang...akhir sekali terima lah maaf dan sayang aq iaitu seorang sahabat yang hina,

MUHAMMAD AKHIR SYAWAL BIN HUSIN

#maaflah aq guna bahasa standard bknnye dialek negeri!!

akhir kata,
assalamualaikum and bye2!!!

TQ

1 May 2013

"friend is the way Allah take care 'bout us"


assalamualaikum dan salam sejahtera semua,
so this my next video...
semoga enjoy!!! haaahahaha!!!


'deritaku bahagiamu' (CINTA KAWAN MAKAN KAWAN)

assalamualaikum dan salam kasih, sayang n cinta dr aq utk korang semua...hahaha (gedik gler kut)...rasenyer bersemangat gler nak mengupdate blog aq yang tak begitu popular nih...ahaks!!!
sambil ditemani lagu "deritaku bahagiamu" by hafiz af....


tangan aq nih lincah menaip di papan kekunci komputer riba kawanku farid...hahaha...(fuyohh!! gler bebenor ayat bm aq, skema!!!)....

so, aq just nak mention n nak megah2 kat nih sikit...ihiks!!! aq baru jer abis tgk iron man 3 kat shamelin mall dgn my best buddyz , hariz.....sumpah awesome gler cter tuh!!!!! sumpah tak tipu....so lets go semua pergi wayang tgk iron man 3.....btw, aq tak nak lah membazirkan energy aq utk menulis sinopsis on that muvee...ape kejadahnye...!! buang masa aq jer..hahahahaha....aq tahu korang akan tgk jgk at last, kalau tak kat wayang pun, download kat internet ker...kalau cikai sgt...tunggulah 4 or 5 tahun lagi, free jer live kat tv...hahahaha!!!!

so malam nih...ops tersilap its dah pagi actually..hihihi...so dalam kepala aq , aq terfikir nak tulis entry about lagu hafiz yang satu tuh, "deritaku bahagiamu"...aq tak tahulah, asal lagu nih keep rolling in my mind nih.....

tak tahu
tak tahu
tak tahu
tolong jelaskan...plezzzzz!!!!!
hahahahaha

so, lagu tuh its all about love...(biaselah lagu mmg tak lari drp theme cinta cintun nih)....
tapi lagu nih a little bit lain gler...hahahaha!!!
korang nak tahu lain nyer kat maner....

mesej lagu nih disampaikan jelas melalui mv officialnyer..hahahaha!!!
lagu nih menceritakan cinta yang kita tunggu n pertahankan di rampas oleh kawan baik sendiri...
n its also cerita ttg perasaan kita yang disalahertikan...

salah erti macam mana ...hmmmmmmmmmmmm?????
salah erti tuh macam nih.....kita buat baik kat pompuan tuh, kita bagi seglanya, kita lakukan seglanya untuk dye, shoulder to cry lah, itu ini semata-mata nak meraih cinta diorang....

tapi bab frustrating n gler2 punya heartbrokennyer adalah pabila kawan baik kiter yang selalu kamcing ngan kiter, dgr suka duka kita ngan awek tuh n support kita utk tackle pompuan tuh dgn bagi tip2 lah n wat so ever....tiba2 bercinta dengan pompuan yang kita nak tuh!!! and the ultimate sakit hatinyer plk, pabila pompuan tuh jgk suka kat kawan kiter tuh...

cuba korang bayangkan..betapa sakitnyer hati bagai tertusuk sembilu nan tajam menghiris..hihihi!!!
sakit sgt aku tahu nak ckp cmner..walaupon perkara nih tak berlaku kat aq lagi..tapi i can feel it..hahahah..

so, macam mana perkara nih boleh berlaku....
iyelah, korang suruh kawan karib korang rapat dgn pompuan tuh..tanya itu n ini...apa kegemaran diorang, suka warna ape, suka wat aper, duduk mana n mcm2 soalan lagilah....kawan kita tuh manusia jgk n ade nafsu, of cozlah diorang akan terjatuh hati jgk kat pompuan tuh bila asyik ngan pompuan tu jer n then langsung tak kisahkan lagi mission diorang nak tolong kawan karib diorang....
cinta kan butaaaaaaa...tak gitu????

jadi, kalau kita nak sgt kat seseorg tuh..just declared jer...korang igt semua org kat dunia nih tahu bahasa badan ker.....baik korang lafaz cepat2 nanti melepas pulak macam hafiz dalam klip video lagu tuh...melepas ajer....
balik2 overseas, tgk2 awek dah kawin dgn kawan baik sendiri...n perut pon dah membesar...maklumlah dah ade isi.....

itulah nasihat aq, kalau korang suka, just lafazkan jangan malu2.....tapi once dah dapt tuh setia lah...n one more important thing , jaga adab2 semasa berhubungan di antara lelaki n pompuan yang ajnabi....
satu lagi advise aq, as kawan baik igt jangan jadi

'KAWAN MAKAN KAWAN
HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI"

thats all daripada aq utk entry kali nih...
assalamualaikum dan bye2

TQ

29 April 2013

MIDNIGHT VOICE OUT 9!!!! (P1-CINTA 5 PERKARA)

assalamualaikum n salam hai2 kat semua...
so ini midnight voice out aq yg ke 09...
special guna video beb!!!
hope enjoy this very kekurangan video...
drop lah some comments to improve my skills in making vid..
perhaps dapat jadi cam matlutfi, inianwarhadi, shortnap(mariaelena) n so on!!!
bajet gler...ahaks!!!




P.H.D YANG BAIK!!!!!

assalamualaikum dan salam hai2 kat buddyz kat luar sana, so aq harap korang semua berada dalam keadaan sihat walafiat hendaknya semua.....(hahaah..bajet caring, ahaks!!!)
jadi, for this time aq nak cakap about something iaitu

P.H.D

ape itu PHD???? aq expect korang mesti teringatkan doktor falsafah @ philosophy doctor bagaikan...but, it is not actually what i want to talk about..
PHD yang aq nak cakap nih ialah PHD yang semua orang kebiasaan ada....
ia adalah natural PHD!!!!!
x perlu belajar...dan ia akan datang sendiri kalau kite tak pandai control!!!!

so amacam...korang ade tak PHD nih!!!!
PHD yang aq bebel2 kan ini adalah 



Perasaan Hasad Dengki (PHD)


aq yakinlah, korang mesti kompem2 tahu pasal bende nikan..biaselah setiap manusia ini tak lepas daripada perasaan berdengki kat orang...
tak boleh nak tgk orang lebih sikit drp dye, terus nak berdengki bagai...
abis tuh, kalau duk asyik nak berdengki jer bile otak kita nak berkembang n bila kita nak maju....


bila
bila
bila
bila
bila
???????

?
so tepuk dada tanyalah hati
tepuk dahi tanyalah akal
hahahahahah

so skrg, aq tak nak ckp pasal PHD yang buruk tuh...right now aq nak ckp pasal PHD yang baik...
hahaha...ade ker ??? PHD yang baik....

semasa aq menulis entry nih, aq tgk a lot lah of my frenz study kut (almaklumlah mock exam dh dkt).....tapi aq relaks jer godek2 fb n segala mak nenek yang tak related dgn study aq wat....
so timbullah perasaan dengki kat diorang....

btw, dengki kat diaorang yg sdg melakukan kebaikan ini bagi aq ialah satu dengki yang baik...
sbb ia kan menyebabkan kita turut mahu study n tak nak tgk diri kita ketinggalan di belakang dalam segi akademik....

tapi yang terjadi kat aq skrg, aq dengki...dengki sgt...tapi malas pulak yang jadi batu penghalang...
letih lah nak pikir ini semua...
walau kite dengki setakat mane pon, tapi kalau dah malas tak berguna....
perasaan dengki tgk orang belajar tuh dah elok dah....
n kite patut bersyukur sbb memperoleh perasaan tu sbb perasaan dengki tuh boleh menjadi suatu motivasi utk diri kita bagi menjadi yang lebih baik......

ade jer orang yang tgk org lain buat kebaikan tapi langsung tidak timbul perasaan dengki untuk melakukan kebaikan yang sama....
orang sebegini boleh dikatakan sebagai orang yang hatinya tiada langsung rasa keinsafan...
sepatutnya perasaan jealousy terhadap perkara kebaikan tuh patut adelah supaya kita pon dapat turut serta jadi baik jgk....stuju tak aq ckp???
hahahahhahaha

so, bagaimana kita nak buangkan penghalang kita nak buat kebaikan ini...
macam mana kita nak buang perasaan malas yang bersarang dalam diri kita nih....
aq pon tak tahu macam mana nak buat!!!

so, nasihat aq utk aq n korang......
try...pujuk diri korang n ltkkan aim yang korang nak dalam hidup korang as the first priority...
so, jika perasaan malas menerpa dalam diri...kita kena berdialog dgn diri kita sendiri...
as like this:

"syawal, ko tak nak berjaya ke...ko tak nak g Uk ker...ko tak nak dapat bini cantik ker...ko tak nak dapat kereta n umah mewah ker..."

korang provoke diri korang semahu mahunya....insyaAllah perasaan malas akan hilang....so itu sahaja daripada aq.....aq harap perkongsian yang aq titipkan dalam entry aq kali ini dapat memberi sedikit benefit untuk korang...
amin ya rabbal alamin!!!

sehingga berjumpa lagi untuk entry yang seterusnya....

assalamualaikum dan bye
TQ


27 April 2013

SENYUMMMMMMMMM!!!!!

assalamualaikum dan salam senyum2 semua,

so this is my first entry via video....
hope enjoy!!!!



bye!!!!
TQ

kebahagiaan yangg tak terungkap :(

assalamualaikum dan salam cinta dr aq,
so still ari ni rase mcm tak selesa n tak keruan gitu....aq cuba melupakan apa yang patut aq lupakan..tapi kadang2 ia amat perit and susah utk aq lupa n tetapkan terus berfikir pasal tuh......

alangkah indahnya, kalau aq dapat rasa secebis rasa bahagia drp sesiapa disisiku...secebis ajer , ku tak mintak banyak..hanyalah secebis...secebis pon org tak snggup nak bahagikan itu pada aq...
skrg ku hanay mampu

bersabar
bersabar
bersabar
bersabar
bersabar
bersabar
bersabar

entah sampai kapan lagi ku harus harungi semua kepahitan ini.....ku harap dipercepatkan masa untuk aq terus mencipta kebahagiaan melalui keluarga aq sendiri.....aq nak mencipta sebuah keluarga yang bahagia...
aq nak anak2 n isteri aq merasai kebahagiaan dan bukannya penderitaan...
aq berharap tiada pun secebis rasa derita tertitip di dalam hati seisi keluarga aq....
aq mahu bahagia
aq mahu bahagia
aq mahu bahagia


.....................................................
.......................................
............

tatkala ku lihat org lain merasai kebahagiaan itu, ku terfikir sejenak dan terus memantulkan kembali kebahagiaan itu kepada diriku...ku sedar ku hanya objek legap yang kosong tanpa kasih sayang dan cinta, yang terus memantulkan setiap kebahagiaan yang aq nampak tanpa sedikit pun tertembus masuk dalam sanubariku...

sayu
pilu
duka
sedih

itu semua yang aq rasa.....

hanya air mata yang singgah di permukaan mata ku, yang tak bisa ku alirkan keluar tatkala mataku ini melihat semua kebahagiaan yang terpacul di sekelilingku.....


bila
bila
bila
bila
dan
bila
?????????????????????????????????

ku dapat rasai semua itu!!!!


sekian shj drp aq,
assalamualaikum dan salam perpisahan

TQ

26 April 2013

Kerelaan.Aku.Walaupun.hAti.meraNa >>...(KAWAN)

assalamualaikum w.b.t dan salam ceria, lama jgk aq tak menaip kat blog aq nih!!! maaflah sibuk sedikit study for final exam n mock exam bagai.....letih :( 
so, alhamdulillah ariey nie aq (almaklumlah malam minggu), aq ade kesempatan nak menaip...just nak luahkan sedikit perasaan yg terperap di hati aq nih sejak lama lagi...mmmmmmmmmmmmmm!!!


KAWAN

satu perkataan yang paling penting dalam hidup aq nih!!!! tanpanya ku mati, ku derita, ku lesu, ku kecewa, ku sedih, ku duka n macam2 ku lagilah...

ianya adalah kolompok manusia yang paling bermakna dalam hidup aq nih selepas keluarga....malah ianya mungkin mengatasi keluarga..mmmm

sumpah aq cakap, aq takkan dapat hidup dan terus menikmati hari2 ini tanpanya...denganya, aq mampu ketawa dan terus merasai nikmatnya alam yg dikurniakan tuhan ini....aq tak mmpu berdiri sendiri menjalani hidup ini tanpanya, kerana ianya begitu penting dlm idup ini umpama air dan udara bagiku....

semua orang mempunyainya, dan amat rugilah kepada sesiapa yang tidak memilikinya..aq juga mempunyainya....dan aq sgt gembira hidup dengannya.....aq cuba menjadi yang terbaik untuknya...cuba untuk terus membuatnya ketawa...cuba untuk menyenangkan hati dan jiwanya....tapi aq juga manusia yg tidak akan sempurna..mungkin ada kata2 ku yang menyakitkan hatinya....mungkin ada tindak tandukku merimaskannya....segala kekurangan itu aq dahului dengan jutaan maaf....aq tahu aq bkn nya yg terbaik...bknnya yg utma dalam hidupnya.....aq hanyalah seorang insan n manusia yg hanya cuma menumpang perhatian dan kasih sayangnya.....aq bkn siapa2....

knp! knp! knp!
kalau aq ade membuatkannya tak selesa, cuba katakan padaku....agar dapat ku ubah peri laku ku...aq amatlah terasa bagaikan hati dihiris kaca nan seribu.....manis katanya, ku rasa tajam di hati ku, hilai tawa mesranya, ku rasa janggal pada diriku, gerak geri lincahnya, ku rasa pedih pada jiwaku.....

ku tak tahu...seribu persoalan bermain di fikiranku....apakah khilaf ku ini padanya...kekadang ku terfikir sejenak, di saat diriku ini sudah tiada lagi di dunia ini, adakah dirinya merasa kan kehilangan diri ini.....ku terfikir dan terus berfikir dan terus berfikir.....ku sedih ku luka, tiada siapa yang mahu mendengarnya....

dalam diri aq ini, terbeban penuh bebanan di pundakku..tiada siapa yang mahu peduli....ku tahu ku hina pada matanya, tapi bagiku , dirinya begitu mulia dan ku kan terus menyayanginya walaupun ku tahu ku takkan pernah hadir dalam hatinya...

kerana diriku ini adalah..........................


KAWANMU YANG AKAN TERUS MERELAKAN HATI DISAKITI
KU SABAR
KU REDA
KU IKHLAS
HANYA KAU JUA KAWANKU

DUNIA WAL AKHIRAT!!!!

itu sahaja entry pada kali ini....
saya sudahi dengan assalamualaikum dan selamat malam

TQ

15 April 2013

MIDNIGHT VOICE OUT 8!!!!!!

Assalamualaikum semua and salam hangit dr aq...hahahahahha...

So utk midnight voice out session  nih, aq nak cakap pasal aq nih

Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres


Aq stres ngan semua bnde
Exam
Duit
Kawan
Family
N semualah




So that is why aq pergi berjalan2 tak igt dunia ary nih...aq jalan2 jer ikut kaki aq nih nak melangkah.......started dr tlc...aq round2 tlc...igtkan niat aty nak carilah kerja bg menampung keperluan hidup kat kay ell nih.....tapi agk malulah nak jumpe..dahlah aq pakai seluar tshirt, baju jersi malaysia n bersandal jer..tak de maknenyer org tuh nak terima aq kerja...hahahahhahahah

So, after makan kat kedai siam tuh, aq pon jalan2 sampai kat aeon maluri..jauh gler aq jalan...aq pun pusing dari aeon tuh ke taman pudu ulu...pusing2 dalam tuh tgk xtvt org kay ell mase ptg kat taman2 nih...hahaha....bajet investigator lak aq ni kan....hihihihi

So after penat berjalan, aq lepak kat tasik danau pandan main buaian sorang diri n take a nap kejap atas bangku kat taman tuh...penat gler kut..tapi sabar je lah...

Alhamdulillah sters aq hlg!!!!

So moral of the story,
Do something that u like when u are stresssssss......

Thats all from me
Assalamualaikum n slm mlm

TQ

Capital H

Assalamualaikum dan salam mesra daripada aq, syawal.
Alhamdulillah ary ni kite semua masih diberi kesempatan oleh Allah yang maha kaya, maha besar n maha everythings nih utk bernafas dan terus hidup di muka bumi ini...(bajet nak jadi ustaz pulak aq nih , ahaks!!!)

So, for this next entry, aq nak cter pasal seseorang...hahahhaha...mesti korang semua nih dah naik suspens kan..hahahaha...ary ni aq nak cter kat uolls semua ttg seseorg yg cukup membuat aq happy n tertawa stp ari..hihihihi....
Aq tak nak bgtau name dye....nanti takut dye bace entry aq nih terus bangga ngan sendirinya...sbb entry nih byk aku akn ckp pasal keunikan dye nih...hahahaha....

Aq pon tak paham sejak biler eh, aq rapat ngan dye...aq masih tertanya tanyakan soalan tuh...aq agk pelik asal aq blh rpt ngan dye...tapi dye nih cukup open minded...aq suke stp gaya dye...aq rasa ngam sangat kwn ngan dye...walaupon baru jumpe.....theres alot of things yg blh aq describe pasal dye nih........

Open minded
Periang
Peramah
Generous
Good listener ...maybe
Suka sharing
N so on lah



Aq mmg nak kawan ngan org cmni...best...aq happy gler sejak dapat kawan ngan dye....kalau dkt danau pandan or kl nih, sahabat baik aq hafiz wahab duduk jah nun di sana kat klntn..jarang nak jumpe n bergurau senda..tapi aq takkan pernah blh lupakan dye walaupun aq kawan ngan sapa2 pon kat sini...hafiz ni special frenz punya kat aty aq...cewahhhh..jiwang n poyo sgt plk aq nih...ahaks!!!

So harapan aq, aq akn dapat terus berkawan ngan dye sampai biler...ayah aq selalu ckap, 
Kalau berkawan biar berjuta,
Kalau bercinta biarlah satu...

Hahahhaha.....tq capital H sbb ceriakan hari2 aq kat danau pandan nih..hihihihi....

Sehingga berjumpa lagi kat entry yg lain plk....
So,

Assalamualaikum dan selamat mlm...

TQ  

14 April 2013

MIDNIGHT VOICE OUT 7!!!!! (BIRTHDAY R-LEE COOL)

assalamualaikum n salam ceria,
so ary nih aq nak cakap ucapan yg special utk my beloved friends, suhaili muhammad...
on this 13th april 2013 sudah genaplah umornye 18 taon..besar dah rupenye ko ali....
so wish aq utk mg:

semoga cepat membesar
semoga berjaya dunia wal akhirat
n semoga jd kawan sampai bila2

inilah kawan aq suhaili tuh
andsome tak (uweksss hahaha)





terimalah lagu ni utk mg ali....


that's all dr aq mlm nih
so jumpe lagi...

assalamualaikum dan bye2 semua

TQ

spending time with most beloved tcer, miss Yani

assalamualaikum and salam2 rindu dr aq utk korang semua malam nie,
so agak lame aq tak mengupdate blog nih, biaselah letih kut rsnyer....so malam ni aq rasa amat bersemangat nak menulis entry pada kali ini....tak tahulah dr manelah semnagat tuh tibe2 dtg...(maybe smgt lps tgk abpbh mlm  ni kut, ahaks!!!)

so for this time, aq nak tulis sal cter yg tlh bbrp hari lalu dah berlaku..tapi baru nak update ary nih (so lame n out dated lah aq nih)...skrg, aq nak cter pasal trip aq jumpe ngan my beloved tcer yg kebetulan ade kursus kat kl...hahahahaha...pertemuan ini berlaku pada 
 hari RABU bersamaan 3/APRIL/2013

so meh aq perkenalkan sape tcer yg aq beloved sgt nih....
test test test...suara diuji....
memperkenalkan
inilah dia
........................................................
...............................
...................

teacher NOORHAYANI
my beloved homeroom tcer
my beloved bwp (badanwakilpelajar) advisor
my beloved motivator in school (MRSM KOTA PUTRA)
my mother
my father
my this
my that
and my everythings (haahahahaha)


my beloved tcer yani and i (pic 2010)
aq amat syg gler2 kat tcer aq sorang nih.....masa aq jumpa dye hati aq rase sebak n rasa mcm nak menangis sbb tak disangka-sangka sudah 5 tahun aq duk kat mrsm kopu tuh, n 5 tahun tu jgklah dye jaga aq as a homeroom mother......n n finally nyer skrg aq dah graduated from my sekolah menengah zaman, n skrg dah masuk zaman universiti dah...like seriously aq mmg rindu sgt kat tcer aq yg sorang nih..

baik
generous
tegas
steps forward thinking
caring
loving
n so on.........

too many things yg blh aq describe sal tcer aq nih..... ni adelah some pictures aq ngan dye semasa kat kopu dulu...
take a look ya!!!












ok....so after about 4 months tak jumpe tcer yani, so tcer hari tuh (rabu, 3/4).....ade kursus kat kuala lumpur...so aq pon grab lah this oppurtunity nak jumpe cikgu yg paling aq sayang...nak lepas rindu nih.....gang2 kopu kptmkl yang pergi on that day ialah

aq
suhaili
fikri
yatt
pu4
hidayu
(cukup satu sorang kapel...ahaks!!!)

kiteorang jumpe tcer yani kat klcc....sambil menunggu tcer sampai kite posing2 dulu...
hahahahaha....biaselah model2 tak laku nak beraksi























 when tcer yani dtg, kiteorg sembang sikit2 b4 nak solat maghrib dkt masjid as-syakirin klcc....b4 that we snap lah sikit some pictures dgn tcer...






wah..lepas abis menyelesaikan tanggungjawab solat maghrib , perut kami semua dah berkeroncong dan sudah meminta sesuatu untuk diisi...lalu tcer yani cakap dia nak belanja kiteorang.,..gembira sakan lah semua..dapat save bajet utk esop (biaselah dah masuk u, kenelah jimat sikit....hahaha)....tcer yani cakap dia nak belanja kiteorang makan nasi beriani yg direcommendkan daripada miss fatt....iaitu kedai nasi beriani insaf....(physco gler nama kedai tu, takut rasenye nak makan)....
kiteorang semua pergi naik putra lrt dr klcc ke masjid jamek...sbb kedai tuh dkt ngan masjid jamek...
jalan punya jalan...tiba2 sampailah kat kedai tuh...sedih bkn kepalang kedai tuh dah tutup.....
apalagi, kiteorang teruskan jerlah berjalan sampai kat hq mara...

tup2...alhamdulillah ade satu lagi kedai beriani insaf kat depan tuh...rupanya kedai beriani ade dua, satu kat belakang n satu kat depan...misteri gler.....
kiteorang terus masuk kat dalam tuh n makan sepuas-puasnya.....

kiteorang dilayan macam raja rasanya by the servers kat sana...semuanya duduk keliling kiteorang sambil tgk kat kiteorang yg tgh makan...seriau satu badan aq rasa.....
makan punya makan punya makan....

abis makan, masa utk membayar...alangkah terkejutnya aq saat tcer mahu bayar....bila cashier tu ckap total bill ialah

RM 250 ++++

terkejut nak mampus aq n kawan2 semua..tapi tcer yani relas jer..dye ckp ni hadiah sbb lame tak jumpa
anak2 muridnya...terharu rasanya...btw a millionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn of thanks buat tcer yani coz blnje kiteorang makan.....slps dr tuh aq , fikri , ali n pu4 balik ke teratak kami masing2..tapi ayu n yatt tmn tcer yani tidur kat hotel...siap pergi downtown kut kat cheras malam tuh...haahaha...

lps jer naik lrt tuh, aq tak igt yg aq nak bg sesuatu kat tcer yani...souvenirs dr nz.....yg aq simpan lama gler utk dye.tapi disebabkan kekenyangan aq terlupa...nilah adiahnye...

poskad nz n keychain biri2
hahahaha


    
 ni ade sedikit gambar masa makan2 kat kedai cekit darahh tuh!!! sabar jelah!!!













that's all from me..
see u next time

assalamualaikum n bye

TQ










© Syawal Ber-alkisah | Design By MaiGraphikDesign