Home Midnight Voice Out Vlogs Photos Bucket More Stories

29 April 2013

MIDNIGHT VOICE OUT 9!!!! (P1-CINTA 5 PERKARA)

assalamualaikum n salam hai2 kat semua...
so ini midnight voice out aq yg ke 09...
special guna video beb!!!
hope enjoy this very kekurangan video...
drop lah some comments to improve my skills in making vid..
perhaps dapat jadi cam matlutfi, inianwarhadi, shortnap(mariaelena) n so on!!!
bajet gler...ahaks!!!




video

P.H.D YANG BAIK!!!!!

assalamualaikum dan salam hai2 kat buddyz kat luar sana, so aq harap korang semua berada dalam keadaan sihat walafiat hendaknya semua.....(hahaah..bajet caring, ahaks!!!)
jadi, for this time aq nak cakap about something iaitu

P.H.D

ape itu PHD???? aq expect korang mesti teringatkan doktor falsafah @ philosophy doctor bagaikan...but, it is not actually what i want to talk about..
PHD yang aq nak cakap nih ialah PHD yang semua orang kebiasaan ada....
ia adalah natural PHD!!!!!
x perlu belajar...dan ia akan datang sendiri kalau kite tak pandai control!!!!

so amacam...korang ade tak PHD nih!!!!
PHD yang aq bebel2 kan ini adalah 



Perasaan Hasad Dengki (PHD)


aq yakinlah, korang mesti kompem2 tahu pasal bende nikan..biaselah setiap manusia ini tak lepas daripada perasaan berdengki kat orang...
tak boleh nak tgk orang lebih sikit drp dye, terus nak berdengki bagai...
abis tuh, kalau duk asyik nak berdengki jer bile otak kita nak berkembang n bila kita nak maju....


bila
bila
bila
bila
bila
???????

?
so tepuk dada tanyalah hati
tepuk dahi tanyalah akal
hahahahahah

so skrg, aq tak nak ckp pasal PHD yang buruk tuh...right now aq nak ckp pasal PHD yang baik...
hahaha...ade ker ??? PHD yang baik....

semasa aq menulis entry nih, aq tgk a lot lah of my frenz study kut (almaklumlah mock exam dh dkt).....tapi aq relaks jer godek2 fb n segala mak nenek yang tak related dgn study aq wat....
so timbullah perasaan dengki kat diorang....

btw, dengki kat diaorang yg sdg melakukan kebaikan ini bagi aq ialah satu dengki yang baik...
sbb ia kan menyebabkan kita turut mahu study n tak nak tgk diri kita ketinggalan di belakang dalam segi akademik....

tapi yang terjadi kat aq skrg, aq dengki...dengki sgt...tapi malas pulak yang jadi batu penghalang...
letih lah nak pikir ini semua...
walau kite dengki setakat mane pon, tapi kalau dah malas tak berguna....
perasaan dengki tgk orang belajar tuh dah elok dah....
n kite patut bersyukur sbb memperoleh perasaan tu sbb perasaan dengki tuh boleh menjadi suatu motivasi utk diri kita bagi menjadi yang lebih baik......

ade jer orang yang tgk org lain buat kebaikan tapi langsung tidak timbul perasaan dengki untuk melakukan kebaikan yang sama....
orang sebegini boleh dikatakan sebagai orang yang hatinya tiada langsung rasa keinsafan...
sepatutnya perasaan jealousy terhadap perkara kebaikan tuh patut adelah supaya kita pon dapat turut serta jadi baik jgk....stuju tak aq ckp???
hahahahhahaha

so, bagaimana kita nak buangkan penghalang kita nak buat kebaikan ini...
macam mana kita nak buang perasaan malas yang bersarang dalam diri kita nih....
aq pon tak tahu macam mana nak buat!!!

so, nasihat aq utk aq n korang......
try...pujuk diri korang n ltkkan aim yang korang nak dalam hidup korang as the first priority...
so, jika perasaan malas menerpa dalam diri...kita kena berdialog dgn diri kita sendiri...
as like this:

"syawal, ko tak nak berjaya ke...ko tak nak g Uk ker...ko tak nak dapat bini cantik ker...ko tak nak dapat kereta n umah mewah ker..."

korang provoke diri korang semahu mahunya....insyaAllah perasaan malas akan hilang....so itu sahaja daripada aq.....aq harap perkongsian yang aq titipkan dalam entry aq kali ini dapat memberi sedikit benefit untuk korang...
amin ya rabbal alamin!!!

sehingga berjumpa lagi untuk entry yang seterusnya....

assalamualaikum dan bye
TQ


27 April 2013

SENYUMMMMMMMMM!!!!!

assalamualaikum dan salam senyum2 semua,

so this is my first entry via video....
hope enjoy!!!!

video


bye!!!!
TQ

kebahagiaan yangg tak terungkap :(

assalamualaikum dan salam cinta dr aq,
so still ari ni rase mcm tak selesa n tak keruan gitu....aq cuba melupakan apa yang patut aq lupakan..tapi kadang2 ia amat perit and susah utk aq lupa n tetapkan terus berfikir pasal tuh......

alangkah indahnya, kalau aq dapat rasa secebis rasa bahagia drp sesiapa disisiku...secebis ajer , ku tak mintak banyak..hanyalah secebis...secebis pon org tak snggup nak bahagikan itu pada aq...
skrg ku hanay mampu

bersabar
bersabar
bersabar
bersabar
bersabar
bersabar
bersabar

entah sampai kapan lagi ku harus harungi semua kepahitan ini.....ku harap dipercepatkan masa untuk aq terus mencipta kebahagiaan melalui keluarga aq sendiri.....aq nak mencipta sebuah keluarga yang bahagia...
aq nak anak2 n isteri aq merasai kebahagiaan dan bukannya penderitaan...
aq berharap tiada pun secebis rasa derita tertitip di dalam hati seisi keluarga aq....
aq mahu bahagia
aq mahu bahagia
aq mahu bahagia


.....................................................
.......................................
............

tatkala ku lihat org lain merasai kebahagiaan itu, ku terfikir sejenak dan terus memantulkan kembali kebahagiaan itu kepada diriku...ku sedar ku hanya objek legap yang kosong tanpa kasih sayang dan cinta, yang terus memantulkan setiap kebahagiaan yang aq nampak tanpa sedikit pun tertembus masuk dalam sanubariku...

sayu
pilu
duka
sedih

itu semua yang aq rasa.....

hanya air mata yang singgah di permukaan mata ku, yang tak bisa ku alirkan keluar tatkala mataku ini melihat semua kebahagiaan yang terpacul di sekelilingku.....


bila
bila
bila
bila
dan
bila
?????????????????????????????????

ku dapat rasai semua itu!!!!


sekian shj drp aq,
assalamualaikum dan salam perpisahan

TQ

26 April 2013

Kerelaan.Aku.Walaupun.hAti.meraNa >>...(KAWAN)

assalamualaikum w.b.t dan salam ceria, lama jgk aq tak menaip kat blog aq nih!!! maaflah sibuk sedikit study for final exam n mock exam bagai.....letih :( 
so, alhamdulillah ariey nie aq (almaklumlah malam minggu), aq ade kesempatan nak menaip...just nak luahkan sedikit perasaan yg terperap di hati aq nih sejak lama lagi...mmmmmmmmmmmmmm!!!


KAWAN

satu perkataan yang paling penting dalam hidup aq nih!!!! tanpanya ku mati, ku derita, ku lesu, ku kecewa, ku sedih, ku duka n macam2 ku lagilah...

ianya adalah kolompok manusia yang paling bermakna dalam hidup aq nih selepas keluarga....malah ianya mungkin mengatasi keluarga..mmmm

sumpah aq cakap, aq takkan dapat hidup dan terus menikmati hari2 ini tanpanya...denganya, aq mampu ketawa dan terus merasai nikmatnya alam yg dikurniakan tuhan ini....aq tak mmpu berdiri sendiri menjalani hidup ini tanpanya, kerana ianya begitu penting dlm idup ini umpama air dan udara bagiku....

semua orang mempunyainya, dan amat rugilah kepada sesiapa yang tidak memilikinya..aq juga mempunyainya....dan aq sgt gembira hidup dengannya.....aq cuba menjadi yang terbaik untuknya...cuba untuk terus membuatnya ketawa...cuba untuk menyenangkan hati dan jiwanya....tapi aq juga manusia yg tidak akan sempurna..mungkin ada kata2 ku yang menyakitkan hatinya....mungkin ada tindak tandukku merimaskannya....segala kekurangan itu aq dahului dengan jutaan maaf....aq tahu aq bkn nya yg terbaik...bknnya yg utma dalam hidupnya.....aq hanyalah seorang insan n manusia yg hanya cuma menumpang perhatian dan kasih sayangnya.....aq bkn siapa2....

knp! knp! knp!
kalau aq ade membuatkannya tak selesa, cuba katakan padaku....agar dapat ku ubah peri laku ku...aq amatlah terasa bagaikan hati dihiris kaca nan seribu.....manis katanya, ku rasa tajam di hati ku, hilai tawa mesranya, ku rasa janggal pada diriku, gerak geri lincahnya, ku rasa pedih pada jiwaku.....

ku tak tahu...seribu persoalan bermain di fikiranku....apakah khilaf ku ini padanya...kekadang ku terfikir sejenak, di saat diriku ini sudah tiada lagi di dunia ini, adakah dirinya merasa kan kehilangan diri ini.....ku terfikir dan terus berfikir dan terus berfikir.....ku sedih ku luka, tiada siapa yang mahu mendengarnya....

dalam diri aq ini, terbeban penuh bebanan di pundakku..tiada siapa yang mahu peduli....ku tahu ku hina pada matanya, tapi bagiku , dirinya begitu mulia dan ku kan terus menyayanginya walaupun ku tahu ku takkan pernah hadir dalam hatinya...

kerana diriku ini adalah..........................


KAWANMU YANG AKAN TERUS MERELAKAN HATI DISAKITI
KU SABAR
KU REDA
KU IKHLAS
HANYA KAU JUA KAWANKU

DUNIA WAL AKHIRAT!!!!

itu sahaja entry pada kali ini....
saya sudahi dengan assalamualaikum dan selamat malam

TQ

15 April 2013

MIDNIGHT VOICE OUT 8!!!!!!

Assalamualaikum semua and salam hangit dr aq...hahahahahha...

So utk midnight voice out session  nih, aq nak cakap pasal aq nih

Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres
Stres


Aq stres ngan semua bnde
Exam
Duit
Kawan
Family
N semualah




So that is why aq pergi berjalan2 tak igt dunia ary nih...aq jalan2 jer ikut kaki aq nih nak melangkah.......started dr tlc...aq round2 tlc...igtkan niat aty nak carilah kerja bg menampung keperluan hidup kat kay ell nih.....tapi agk malulah nak jumpe..dahlah aq pakai seluar tshirt, baju jersi malaysia n bersandal jer..tak de maknenyer org tuh nak terima aq kerja...hahahahhahahah

So, after makan kat kedai siam tuh, aq pon jalan2 sampai kat aeon maluri..jauh gler aq jalan...aq pun pusing dari aeon tuh ke taman pudu ulu...pusing2 dalam tuh tgk xtvt org kay ell mase ptg kat taman2 nih...hahaha....bajet investigator lak aq ni kan....hihihihi

So after penat berjalan, aq lepak kat tasik danau pandan main buaian sorang diri n take a nap kejap atas bangku kat taman tuh...penat gler kut..tapi sabar je lah...

Alhamdulillah sters aq hlg!!!!

So moral of the story,
Do something that u like when u are stresssssss......

Thats all from me
Assalamualaikum n slm mlm

TQ

Capital H

Assalamualaikum dan salam mesra daripada aq, syawal.
Alhamdulillah ary ni kite semua masih diberi kesempatan oleh Allah yang maha kaya, maha besar n maha everythings nih utk bernafas dan terus hidup di muka bumi ini...(bajet nak jadi ustaz pulak aq nih , ahaks!!!)

So, for this next entry, aq nak cter pasal seseorang...hahahhaha...mesti korang semua nih dah naik suspens kan..hahahaha...ary ni aq nak cter kat uolls semua ttg seseorg yg cukup membuat aq happy n tertawa stp ari..hihihihi....
Aq tak nak bgtau name dye....nanti takut dye bace entry aq nih terus bangga ngan sendirinya...sbb entry nih byk aku akn ckp pasal keunikan dye nih...hahahaha....

Aq pon tak paham sejak biler eh, aq rapat ngan dye...aq masih tertanya tanyakan soalan tuh...aq agk pelik asal aq blh rpt ngan dye...tapi dye nih cukup open minded...aq suke stp gaya dye...aq rasa ngam sangat kwn ngan dye...walaupon baru jumpe.....theres alot of things yg blh aq describe pasal dye nih........

Open minded
Periang
Peramah
Generous
Good listener ...maybe
Suka sharing
N so on lah



Aq mmg nak kawan ngan org cmni...best...aq happy gler sejak dapat kawan ngan dye....kalau dkt danau pandan or kl nih, sahabat baik aq hafiz wahab duduk jah nun di sana kat klntn..jarang nak jumpe n bergurau senda..tapi aq takkan pernah blh lupakan dye walaupun aq kawan ngan sapa2 pon kat sini...hafiz ni special frenz punya kat aty aq...cewahhhh..jiwang n poyo sgt plk aq nih...ahaks!!!

So harapan aq, aq akn dapat terus berkawan ngan dye sampai biler...ayah aq selalu ckap, 
Kalau berkawan biar berjuta,
Kalau bercinta biarlah satu...

Hahahhaha.....tq capital H sbb ceriakan hari2 aq kat danau pandan nih..hihihihi....

Sehingga berjumpa lagi kat entry yg lain plk....
So,

Assalamualaikum dan selamat mlm...

TQ  

14 April 2013

MIDNIGHT VOICE OUT 7!!!!! (BIRTHDAY R-LEE COOL)

assalamualaikum n salam ceria,
so ary nih aq nak cakap ucapan yg special utk my beloved friends, suhaili muhammad...
on this 13th april 2013 sudah genaplah umornye 18 taon..besar dah rupenye ko ali....
so wish aq utk mg:

semoga cepat membesar
semoga berjaya dunia wal akhirat
n semoga jd kawan sampai bila2

inilah kawan aq suhaili tuh
andsome tak (uweksss hahaha)





terimalah lagu ni utk mg ali....


that's all dr aq mlm nih
so jumpe lagi...

assalamualaikum dan bye2 semua

TQ

spending time with most beloved tcer, miss Yani

assalamualaikum and salam2 rindu dr aq utk korang semua malam nie,
so agak lame aq tak mengupdate blog nih, biaselah letih kut rsnyer....so malam ni aq rasa amat bersemangat nak menulis entry pada kali ini....tak tahulah dr manelah semnagat tuh tibe2 dtg...(maybe smgt lps tgk abpbh mlm  ni kut, ahaks!!!)

so for this time, aq nak tulis sal cter yg tlh bbrp hari lalu dah berlaku..tapi baru nak update ary nih (so lame n out dated lah aq nih)...skrg, aq nak cter pasal trip aq jumpe ngan my beloved tcer yg kebetulan ade kursus kat kl...hahahahaha...pertemuan ini berlaku pada 
 hari RABU bersamaan 3/APRIL/2013

so meh aq perkenalkan sape tcer yg aq beloved sgt nih....
test test test...suara diuji....
memperkenalkan
inilah dia
........................................................
...............................
...................

teacher NOORHAYANI
my beloved homeroom tcer
my beloved bwp (badanwakilpelajar) advisor
my beloved motivator in school (MRSM KOTA PUTRA)
my mother
my father
my this
my that
and my everythings (haahahahaha)


my beloved tcer yani and i (pic 2010)
aq amat syg gler2 kat tcer aq sorang nih.....masa aq jumpa dye hati aq rase sebak n rasa mcm nak menangis sbb tak disangka-sangka sudah 5 tahun aq duk kat mrsm kopu tuh, n 5 tahun tu jgklah dye jaga aq as a homeroom mother......n n finally nyer skrg aq dah graduated from my sekolah menengah zaman, n skrg dah masuk zaman universiti dah...like seriously aq mmg rindu sgt kat tcer aq yg sorang nih..

baik
generous
tegas
steps forward thinking
caring
loving
n so on.........

too many things yg blh aq describe sal tcer aq nih..... ni adelah some pictures aq ngan dye semasa kat kopu dulu...
take a look ya!!!












ok....so after about 4 months tak jumpe tcer yani, so tcer hari tuh (rabu, 3/4).....ade kursus kat kuala lumpur...so aq pon grab lah this oppurtunity nak jumpe cikgu yg paling aq sayang...nak lepas rindu nih.....gang2 kopu kptmkl yang pergi on that day ialah

aq
suhaili
fikri
yatt
pu4
hidayu
(cukup satu sorang kapel...ahaks!!!)

kiteorang jumpe tcer yani kat klcc....sambil menunggu tcer sampai kite posing2 dulu...
hahahahaha....biaselah model2 tak laku nak beraksi























 when tcer yani dtg, kiteorg sembang sikit2 b4 nak solat maghrib dkt masjid as-syakirin klcc....b4 that we snap lah sikit some pictures dgn tcer...






wah..lepas abis menyelesaikan tanggungjawab solat maghrib , perut kami semua dah berkeroncong dan sudah meminta sesuatu untuk diisi...lalu tcer yani cakap dia nak belanja kiteorang.,..gembira sakan lah semua..dapat save bajet utk esop (biaselah dah masuk u, kenelah jimat sikit....hahaha)....tcer yani cakap dia nak belanja kiteorang makan nasi beriani yg direcommendkan daripada miss fatt....iaitu kedai nasi beriani insaf....(physco gler nama kedai tu, takut rasenye nak makan)....
kiteorang semua pergi naik putra lrt dr klcc ke masjid jamek...sbb kedai tuh dkt ngan masjid jamek...
jalan punya jalan...tiba2 sampailah kat kedai tuh...sedih bkn kepalang kedai tuh dah tutup.....
apalagi, kiteorang teruskan jerlah berjalan sampai kat hq mara...

tup2...alhamdulillah ade satu lagi kedai beriani insaf kat depan tuh...rupanya kedai beriani ade dua, satu kat belakang n satu kat depan...misteri gler.....
kiteorang terus masuk kat dalam tuh n makan sepuas-puasnya.....

kiteorang dilayan macam raja rasanya by the servers kat sana...semuanya duduk keliling kiteorang sambil tgk kat kiteorang yg tgh makan...seriau satu badan aq rasa.....
makan punya makan punya makan....

abis makan, masa utk membayar...alangkah terkejutnya aq saat tcer mahu bayar....bila cashier tu ckap total bill ialah

RM 250 ++++

terkejut nak mampus aq n kawan2 semua..tapi tcer yani relas jer..dye ckp ni hadiah sbb lame tak jumpa
anak2 muridnya...terharu rasanya...btw a millionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn of thanks buat tcer yani coz blnje kiteorang makan.....slps dr tuh aq , fikri , ali n pu4 balik ke teratak kami masing2..tapi ayu n yatt tmn tcer yani tidur kat hotel...siap pergi downtown kut kat cheras malam tuh...haahaha...

lps jer naik lrt tuh, aq tak igt yg aq nak bg sesuatu kat tcer yani...souvenirs dr nz.....yg aq simpan lama gler utk dye.tapi disebabkan kekenyangan aq terlupa...nilah adiahnye...

poskad nz n keychain biri2
hahahaha


    
 ni ade sedikit gambar masa makan2 kat kedai cekit darahh tuh!!! sabar jelah!!!













that's all from me..
see u next time

assalamualaikum n bye

TQ










terkenang kembali kengan lalu


assalamualaikum buddyz2 kat luar sane tuh,
wah agak lame jgk aq tak mengupdate blog keramat aq nih.....biasalah budak dah masuk u sibuk jer memanjang (bajet sibuk padahal fb-ing 24/7).....

so for today, aq nak mengupdate pasal satu cerita aq di suatu masa dahulu...
kisah masa perangai aq yg kebudak-budakan lagi...hahahah...lawak2...kalau aq teringat pasti nak gelak keluar isi perut (hiperbola sungguh aq nih)....cerita ini adalah berkait rapat dgn aq dan sahabatku yg selalu ku anggap musuh satu masa dahulu iaitu 

MUHAMMAD FIRDAUS SHAFIQ BIN NORAZALAN

sumbangan facebook

aq jumpe n knl dye agak lamelah sejak mase aq darjah 5 lagi(tahun 2006, maybe)...first2 jumpe masa kursus bakal ketua n penolong ketua pengawas dekat hotel juita inn , kota bharu kelantan....mase tuh dye group leader kumpulan best buddyz aq @ ketua pengawas aq asma husna shahroni...(biaselah mase jah 6 tuh aq tak matured lagi so, pompuan lah jadi ketua pengawas, ASMA OH ASMA...hihihi)....tu lah first time aq jumpe dye, n mase tu aq dapat tahu drp asma maybe, si firdaus shafiq nih pelik sbb name aq akhir syawal...hahahahah...

next, aq jumpe dgn dye mase kursus solat dekat maahad muammadi lelaki.....aq tak nampak dye pon mase kursus tuh sbb dorm lain2 kut...aq knl dye pon sbb dye mng naib johan pertandingan azan...ihiks!!! aq tak masuk sbb suara aq tak sdp macam dye (bajet humble lah aq nih)

lps tuh, pertemuan aq ngan dye yg seterusnye adalah di sultan ismail college ( SIC)


mase tuh aq berada dalam tingkatan 1 jujur (kelas bahasa arab kut), masa tgh2 bljr datanglah sorang budak nih pakai uniform putih berlengan panjang mengetuk pintu kelas aq....rupa2 nye budak baru kut....aq rasa mcm familiar gler ngan budak nih, rupe2 nye si firdaus shafiq yg aq selalu jumpe tuh dah jadi kluzmate aq...hahahahahaha.....kiteorang pon bljrlah together gether....tak rapat lagi aq ngan dye masa di sic nih....pahtu, dlm bln 2 mcm tuh 2008, ade kls komputer..so aq pon try2 ah check kemasukan ke MRSM...tup2 aq dapat kut....4 orang yg dapat mrsm dalam kelas aq.....

1 orang mrsm balik pulau (harir zharfan)
1 orang mrsm jeli (khairil rasyidi)
2 orang mrsm kota putra , besut, trg (a n firdaus shafiq @ fs)


dah takdir kut aq ngan dye bersama2 masuk mrsm yg sama

MRSM KOTA PUTRA, BESUT, TRG.



aq ngan dye dapat bilik2 pon dekat2...selang 2 bilik jer pun kat blok yg sama, blok D....aq memang kamcing ah dgn dye nih...

main same2
makan n g ds same2
tido sekatil
g surau sama2
balik kb together gether
n all most things lah buat sama2

n sampai satu masa aq rasa mcm tak selesa kawan ngan dye....rasa macam mamat ni poyo sgt lah(sorry daus)...rs tak leh ngam lagi dgn dye...aq dahlah sekelas dgn dye kls 1D sampai f3, kls 3D....aq dah tak lepak ngan dye lagi...aq kuat lepak ngan geng2 paiz semua...aq malas dahh nak layan dye...aq ngan dye selalu lah berdebat perkara2  yg remeh temeh...nak tunjuk siapa yg lebih hebat...hahahaha....kalau kiteorang gaduh or berdebat, mmg bisinglah kls tuh...semuanya tak nak mengalah...asyik nak menang jer.....sampai kan kelas aq 3D terpecah kepada dua pakatan...
pakatan pertama diketuai oleh firdaus shafiq n hafiz yahaya
pakatan kedua diketuai aq n zaim hasif...

lawak gler doh...aq memang tergelak gler ah kalau terkenangkan peristiwa yg ini...memang aq takkan blh lupa samapai bile2...dahlah kelas aq dulu 3 D selalu dicop as kelas skema...aq pon tak tahu...maybe kiteorang ni terlalu ikut disiplin kut...hahahahah....memang ramailah org yg tak mahu kawan ngan kelas kiteorg...kiteorang semua satu kls kamcing gler sampai skrg...hahaha...ni adelah sikit picture kls aq dulu 3 D


geng skema 3D (gmbr masa prog gemilang pmr 2010)

dari kiri: mat yie, mat yo, paiz n aq (dlm makmal apple, wat kerja kursus geo)

dari kiri: aq , yus, ecah(gewe paih loni) n daus shafiq....(semasa pementasan drama english, gulp & gash)
perbentangan logo kls drp barang recycle...naib johan...no 1 kls 3A...presentation yg byk dapat booing drp kls2 lain...hahaha

kene dende nari chicken dance masa program migty tingkatn 3

last day of migty 2010



 back to the story aq n firdaus shafiq, lps pmr...firdaus shafiq pergi ke mrsm pengkalan chepa n aq masih stay kat kopu...aq pernah cakap kat diri aq tau,

"kalau firdaus shafiq gi pc( mrsm pngkln chepalah), aq akn stay kat kopu (mrsm kota putra), kalau firdaus shafiq stay kat kopu, aq kan pergi pc"

hahahah...betapa bencinye aq ngan dye sampai tak nak g sekolah yg sama...mmmm...budak2 btul aq dulukan...aahahah....lawak2....


tapi skrg, semuanye tak lagi...aq ngan dye dah jadi best buddyz dahh.....aq rindu gler lama tak jumpe ngan dye kut...ahahaha rindu nak gaduh n berdebat ngan dye lagi..hahahah...memanglah org ckp, orang yang selalu n amat kita benci akan selalu terpahat dalam hati n sanubari kita.....

aq nak cter lagi, nak dijadikan takdir drp illahi...aq pon dapat plkn yang sama ngan firdaus shafiq iaitu di plkn batu jong, kuala krai...tapi aq tak pergi plkn sbb aq masuk kolej awal iaitu bln satu...aq dah agak dia akan mesti dapat plkn yg sama ngan aq...perasaan n instinct aq always ckp camtu...hahahaha...memang takdir Allah sentiasa nak temukan aq ngan dye...n terus menjadi sahabat buat selamanya...
AMIN!!!1

to firdaus shafiq, terima kasih sbb sudi jadi kawan aq .....aq mintak maaf for all my wrong doings kat mung.....aq byk mengumpat ko n macam2 lah...mintak maaf byk2...btw aq suka kawan ngan ko..walaupun dulu benci..harap ukuwah persahabtan kite kekal smpai bile2...amin!!!


that's all utk ary nih..
sehingga berjumpa lagi....

assalamualaikum n bye..

TQ



1 April 2013

MIDNIGHT VOICE OUT 6!!!

Assalamualaikum n salam kesejahteraan utk semua (wah, ayat skema btull!!),

so ari ni aq nak voice out satu bnde...


"AQ MENYAMPAH MENYAMPAH MENYAMPAH GLER KAT SI DIA"


geram
geram
geram
geram
geram
geram

when seseorg tuh selalu jer nak wat something yg nonsense gler yg boleh wat air muka aq jatuh...ahhhhhhhhhhhhh....tapi sabar jer lah....
next time, aq kene gler2 berhati2....





cukuplah all out voice aq hari nih...
so mohon terasa bagi yg sepatutnye terasa..
hahahaha....
aq tak nak ckp dpn2 takut, ko anggap aq ni sensitif sgt or wat eva lah yg nak keluar karang drp mulut you!!!

sehingga jumpe lagi
ASSALAMUALAIKUM N BYE

TQ!!!!

awesome xtvt todays!!!

assalamualaikum n salam2 comel drp aq utk kalian semua,
so for today aq nak cakap sal aktiviti aq yg agak awesome yg aq wat ari ni with my buddyzz in Danau Pandan nihh...hahahahaha...
nak tahu tak xtvt ape?????

jeng...jeng...jeng...


it is about

study
study
study
study
study
study
study
study
study
study
study

best gler kan...dapat study hari nie...(biaselah bdax sem 1..mesti kuat study, cuba tgk nnti sem dpn..hhahaha)...aq bersyukur hari ni dptlh aq study drp wat xtvt2 lain yg tak de incomenyer.....baik aq duduk n study..dahlah midterm exam minggu depan...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
tak nak!!!!






minggu dpn dahlah ade uar2 ade midterm exam for subject
MA!-management information

ayoyoyo!!!!

kenalah start study skrg..dahlah tuh final exam plk dh dkt which is next 2 month..arghhhhh...cepatnyer mase berlalu...so sekarang kenelah start burning the midnight oilkan..hahahaha




so ary nie...gang2 study kat sofa aq:

hariz
ilyas
nadzir(baru jer join tadi)

mmg syok jgk study dgn dieorg nih...sambil diselangi gelak ketawa when  borak2 sal kehidupan masa lalu kami..hahahaa....lepas penat2 study di waktu ptg aq ngan hariz (my new close buddyzz skrg), gerak kat taman belakang apartment kami....best jgk jalan2 sambil borak2 pjg sal maktab masing2...
aq dgn cerite kopunyer,
dia dgn cter tgb n tgs nyer (tgs:mrsm kuala lipis)...

mmmm...so kat bawah nih ade pic buku2 yg kiteorang belek tuk memahamkan ayat2 bahasa inggeris UK nyer yg kadang2 pening..sampai kene guna dictionary or google translate...
hahaha..sabarlah dugaan semasa belajar..beginilah toq!!!





oklah, itu saje kut cter yg dapat aq kongsi ary nie...

nanti jumpe lagi erk!!!

assalamualaikum n bye2

TQ uolls!!! 



© Syawal Ber-alkisah | Design By MaiGraphikDesign